RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det forbilledlige 95-prosentssamfunnet

Det er en uskreven regel at det er lov å prøve seg. Problemet er at den uskrevne regels påfølgende setning står med usynlig skrift: Hvis du blir tatt, får du ta konsekvensene.

Spillerne ble ikke tatt, i ordets rette forstand, men indirekte fikk de karakteren NG- i vurderingsevne da TV 2 Nettavisen offentliggjorde aksjonærlisten.

Det er ikke sikkert fotballkjendisene som hadde aksjer i T5PC, skjønte hva dette var. Kan hende ble de (mis)brukt for alt de er verdt i de kortsiktige fortjenestemulighetenes navn. På den annen side: De burde ha skjønt. Og noen av dem håpet nok å kunne subbe inn en rask gevinst. Det ligger vel i sakens natur i lottomillionærenes hjemland.

Våre beste fotballmenn må etterleve nok en uskreven regel: De skal være gode forbilder, for fotballspillere representer ikke bare seg selv. Det de gjør, får konsekvenser for lagkameratenes, klubbens og fotballens anseelse. Derav forbildestatus.

Det er feiende flott at fotballspillere skal være gode forbilder, for stort sett er de det. Det er større grunn til å gå løs på forbildekravene, for de har nådd himmelske høyder. Det er helt urimelig at glorien skal stråle ekstra kraftig hos fotballfolket.

BENGT ERIKSEN er utdannet handelsøkonom/MBM og Trener-III fra NFF. Er tidligere journalist i Dagens Næringsliv og spaltist i Dagbladet. Nå spaltist i TV 2 Nettavisen og VG samt ekspertkommentator i fotball på TV 2. Har spilt toppfotball for Vålerenga og Strømmen og vært trener for Drøbak/Frogn i 1. divisjon og Skeid i eliteserien og 1. divisjon.
BENGT ERIKSEN er utdannet handelsøkonom/MBM og Trener-III fra NFF. Er tidligere journalist i Dagens Næringsliv og spaltist i Dagbladet. Nå spaltist i TV 2 Nettavisen og VG samt ekspertkommentator i fotball på TV 2. Har spilt toppfotball for Vålerenga og Strømmen og vært trener for Drøbak/Frogn i 1. divisjon og Skeid i eliteserien og 1. divisjon.

Jeg ser at økt pengetilgang legitimerer økte krav, men det får være måte på. Hvis vi vil at fotballspillerne skal være de snilleste, peneste og pynteligste guttene på sovesalene, vil vi få fotballspillere som ikke vil være noe annet enn nettopp det – og som aldri vinner noe. Vi får yte litt romslighet, selv overfor våre beste menn.

Men apropos pengetilgang: Hva pokker tenker en som har tjent fett på fotball, når han angivelig vil gjøre seg enda fetere på en ”kule”? Eier han ikke magemål? Ser han ikke signalene dette gir?

Spørsmålene er mange, svarene få. Men ett er sikkert, om enn også det som en indirekte følge av TV 2 Nettavisens offentliggjøring av aksjonærlisten: Over 95 prosent av våre beste fotballmenn er ikke koplet til T5PC!

Denne gangen kastet snaut 5 prosent av elitespillerne sine egne penger i brønnen. Det er nesten for en fillesak å regne mot streiken de hadde for noen år siden. Det er det flaueste og freidigste eksemplet jeg har sett på å skaffe seg økonomiske goder, fordi: De fleste i denne yrkesgruppen har aldri greid å tjene inn sin egen lønn (sic!).

Fotballspillere må ivareta egeninteressen sin for å hevde seg. Men på ett eller annet tidspunkt bikker egeninteressen over i renspikka grådighet. Det er lov å være grådig, men grådighet har også en pris. Prisen er som regel høy, og som regel helt på sin plass.

Hvorom allting er: De 5 prosentene av toppfotballspillerne som ble koplet til T5PC, får leve som de prediker, og fokusere på neste oppgave. Tapt er tapt. Skikkelige idrettsfolk gråter ikke over tap – de lærer av det! 95 prosent av dem skjønte tegningen før T5PC. Det kaller jeg forbilder.

BENGT ERIKSEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere