Gå til sidens hovedinnhold

– Det gjør veldig vondt

Start-trener Knut Tørum følte seg ydmyket etter 1-8-tapet mot Molde.

MOLDE – START 8-1:

Molde (NETTAVISEN): Start-trener Knut Tørum følte seg ydmyket etter 1-8-tapet mot Molde.

– Vi havnet på et bunnivå som jeg ikke trodde vi hadde i oss som lag, selv om vi har touchet det tidligere i år. Det gjør så veldig vondt for meg som trener å tape med slike sifre, sier Start-treneren etter å ha sett sitt lag bli totalt rundspilt av Molde.

Lørdag og i kommende uke vil Knut Tørum samle sin spillergruppe og prate ut om gårsdagens 1-8-tap mot Molde. Og sørlendingenes skrekkelig forsvarsspill vil mest sannsynlig stå øverst på agendaen hos Tørum.

– Det er ikke noe som fungerer for oss mot Molde. Vi må derfor bruke denne uka godt på treningsfeltet for å komme tilbake, innrømmer Tørum.

Ville være aggressive
Start virket veldig naive og lite oppmerksomme i bakre rekker mot kanskje Tippeligaens mest gjennombruddshissige og offensive lag. Start-kaptein Geir Ludvig Fevang mener Start sin taktikk var å stå høyt med eget lag og overraske Molde.

– Vi skulle være aggressive i forsvarsfireren og ta kommandoen fra start av, men når du får 0–2 mot deg så tidlig i kampen blir det veldig tungt å komme tilbake, sier Start-kaptein Geir Ludvig Fevang til Nettavisen.

Paralyserte
– Dette er et slag i trynet for oss. Det er nesten komisk og veldig spesielt å tape 1–8. Jeg har aldri opplevd maken til kollaps av samtlige spillere. Det virket som om hele laget var paralyserte i første omgang, sier Fevang.

Start merket nok spesielt fraværet av midtstopper Jesper Mathisen, som måtte kaste inn håndkleet like før avreise fra Kristiansand. Tørum valgte å flytte ned Petter Bruer Hanssen fra midtbanen uten at det ga noen videre suksess. Bruer Hanssen var merkbart passiv på 0-2-målet og på etterskudd da Rune Ertsås fikk løpe fra hele Start-forsvaret og sende hjemmelaget i 7-1-ledelse.

Varsler revansje
Start-spiss Bernt Hulsker retter kritikk mot egne spillere etter kampen:

– Det er greit å ha en dårlig dag, men du forventer i det minste at spillerne bretter opp ermene og går i krigen. I dag velger spillerne å melde seg totalt ut, noe som er meget skuffende. Folk vil ikke ha ball og vi rakner fullstendig på banen.

Hulsker varsler imidlertid revansj i neste seriekamp mot Fredrikstad om vel to uker:

– Det er ikke lenge siden vi spilte god fotball, så vi vet at vi kan spille godt når vi har flyten. Den vil komme allerede til neste hjemmekamp, sier Hulsker til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken