ODD - VÅLERENGA 1-2:

SKIEN (Nettavisen): Sølvplasserte Odd tok imot Vålerenga, på nedre halvdel av tabellen, i Skien søndag kveld, men før kampen var det lite som indikerte at vertene skulle være særlig store favoritter på kunstgresset på Skagerak Arena.

Odd kom nemlig til matchen med kun én seier, og totalt fem poeng, på sine seks siste kamper, mens gjestene fra hovedstaden på sin side hadde fire seire på sine fem siste kamper.

Og det var i hvert fall tydelig at det var to lag som var lystne på tre poeng som møttes på kunstgresset i Telemark.

Oppgjøret ble en underholdende forestilling gjennom samtlige 90 minutter, og til slutt var det en giftig Mohammed «Moa» Abdellaoue som ble tunga på vektskåla med sine to scoringer.

Likevel beholder Odd sin andreplass på tabellen, på tross av kun én seier på sine nå sju siste kamper. Vålerenga på sin side klatrer opp på niendeplass, og kan ta et endelig farvel til bunnstriden dette året.

- Pusteproblemer på benken

Og det var altså spesielt Moa denne kampen handlet om. Den skadeplagede 30-åringen sto med tre scoringer hittil i sesongen før matchen mot Odd, men scoret begge målene i 2-1-seieren i Skien.

Likevel var ikke Vålerenga-trener helt fornøyd med sin spiss da han møtte pressen etter kampen.

- Jeg er irritert over at han ikke setter inn den tredje sjansen, sier Rekdal etter seieren.

Sjansen han sikter til, kom ti minutter før full tid. Moa ble spilt fri, men fra omtrent ti meter blåste han ballen over mål.

Spissen selv er helt enig med sjefen sin.

- Jeg er irritert som faen. Setter jeg den, er kampen punktert, sier Moa til Nettavisen.

En punktering av kampen hadde også Kjetil Rekdal satt pris på.

- Det hadde gitt oss en pustepause. Vi har jo noen på benken som ikke puster i løpet av kampen, sier Vålerenga-treneren til Nettavisen.

- Samtidig er det en læring i å måtte ri av kampen mot slutten.

- Svakhet for norsk fotball

For det var Odd som styrte spillet de siste 20 minuttene av kampen, på jakt etter en utligning. Den kom aldri, og Odd måtte gå seiersløse av banen for sjette gang på sju kamper.

Likevel beholder telemarkingene andreplassen på tabellen, bak suverene Rosenborg.

- Det er en svakhet for norsk fotball at Rosenborg er så mye bedre, og at vi ligger på sølvplass med en så svak form, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Han velger å ikke fokusere på tabellen når laget hans presterer såpass svakt som det gjør.

- Det er tull å snakke om medaljer nå. Vi er vel langt nede på nedre halvdel på formtabellen, sier Fagermo.

Stikk til dommeren

Etter kampen velger han å servere noen stikk til dommer Svein-Erik Edvartsen, idet sistnevnte passerer Odd-treneren på vei ut døra på Skagerak Arena.

Odd-spiss Olivier Occean fikk nemlig mye juling på topp, knapt uten å få et eneste frispark tildelt av kveldens pipeblåser.

- Occean får ingenting. De står og holder jerntak rundt ham, men dommerne dømmer ikke på det. Spesielt ikke Edvartsen, passer Fagermo på å si til Nettavisen idet dommeren passerer ham.

Likevel er han mest irritert på eget lag etter forestillingen mot Vålerenga.

- Jeg synes ikke de vinner ufortjent. Vålerenga skaper mer enn det vi gjør. Vi skaper for lite til å vinne kampen, sier Fagermo.

- Mange tunge perioder

For dette var altså Moa og Vålerenga sin kveld. Etter kampen var det tydelig at spissen var fornøyd med å bli matchvinner med sine to scoringer.

- Ja, det var veldig godt, spesielt i dag, sier Moa.

- Det var tungt utpå der. Odd er et godt lag. Men vi har en fantastisk «go» i laget, sier 30-åringen, som har slitt med store skadeplager de siste to årene.

Han har likevel alltid beholdt troen på at han skal komme tilbake i toppslag.

- Helt ærlig har jeg aldri tvilt på det. Men det har vært mange tunge perioder. Når du går i to år med skader, har du masse å gå på. Det sier seg selv at det tar tid når du ikke spiller fotball på to og et halvt år.

Nå er han klar for å legge skadeproblemene bak seg.

- Jeg vil ikke snakke om historikken. Men kroppen er nok ikke den samme som den var da jeg var 20. Jeg trenger kanskje en hviledag mer i uka nå. Men jeg føler fortsatt at jeg har en del å gå på, sier dagens matchvinner.

Keeperhands utenfor 16-meteren

Første omgang på Skagerak Arena var en fartsfylt affære, med store sjanser til begge lag.

Etter sju minutter var Vålerenga-keeper Marcus Sandberg utenfor 16-meteren da han bokset et innlegg vekk, og Odd fikk frispark i skummel posisjon, men Bentley blåste skuddet i forsvarsmuren.

Deretter bølget spillet frem og tilbake, før Vålerenga skapte kampens hittil største sjanse på en kontring midtveis i omgangen. En Odd-corner endte med klarering, og et par touch senere var Simen Juklerød alene med Odd-keeper Sondre Rossbach.

Avslutningen var god, men den unge sisteskansen var med på notene og reddet forsøket med en solid enhåndsredning.

Moa-brasse

Like etterpå fikk Fredrik Oldrup Jensen stige upresset til værs på en ny Odd-corner, men midtbaneankerets heading strøk den lengste stolpen og gikk utenfor.

Etter det roet spillet seg noe, men idet kampuret passerte 45 minutter fikk Vålerenga ikke helt ufortjent kampens første scoring.

Gjestene beholdt ballen etter en corner, og til slutt havnet kula hos tidligere Odd-spiller Henrik Kjelsrud Johansen. Forsøket hans ble parert av Sondre Rossbach, men på returen var Mohammed Abdellaoue der og satte inn målet med et spenstig brassespark.

Ruud-suser

Gjestene kunne gå til pause med 1-0-ledelse, men bare et knapt minutt ut i den andre omgangen var lagene like langt.

Odd fikk frispark på 25 meters hold, og Espen Ruud tok fart. Skuddet hans gikk via en uheldig Jonatan Tollås Nation, satte keeper Sandberg ut av spill, og trillet inn i nettet.

Dermed var det balanse i stillingen igjen.

Det holdt seg i et drøyt kvarter.

Moa igjen

Vålerenga hadde vært skumle på kontringer gjennom hele kampen, og i det 63. minuttet satte gjestene fart på venstrekanten. Simen Juklerød slo inn foran mål, og Moa - hvem andre? - lurte seg inn foran Steffen Hagen og kriget inn 2-1-målet.

Et hundretalls Klanen-supportere bak Rossbachs mål sang Moas navn, mens Odd forsøkte å svare så raskt som mulig.

Like etterpå kom nemlig Fredrik Nordkvelle til avslutning for vertene, men suseren traff tverrliggeren og spratt ut igjen - til enorm fortvilelse for flesteparten av de 9135 tilskuerne på Falkum.

Odd-trøkk

Så var det Jone Samuelsen som prøvde seg, men avslutningen fra ti meter gikk via et Vålerenga-bein og strøk over mål.

Men nå handlet alt om Odd på Skagerak Arena.

Olivier Occean mente han burde ha straffe da kanadieren ble holdt av Tollås Nation, og skienspublikummet var mildt sagt misfornøyde med at dommer Svein-Erik Edvartsen vinket spillet videre.

Samtidig var gjestene fortsatt livsfarlige på sine kontringer, og ti minutter før full tid burde Moa ha fullført sitt hat trick da han fikk avslutte upresset fra kort hold, men ballen suste over tverrliggeren.

Men det ble ikke flere mål på Skagerak Arena, og dermed kunne Kjetil Rekdal og hans menn juble over tre meget sterke poeng i Skien.