*Nettavisen* Sport.

Det måtte ende uavgjort

UAVGJORT: Verken Sarpsborg 08 eller Viking og Yann-Erik De Lanlay (t.h.) klarte å avgjøre mandagens kamp mellom lagene. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Sarpsborg 08 og Viking sliter med å avgjøre kamper.

SARPSBORG 08 - VIKING 1-1:

Sarpsborg og Viking sliter med å avgjøre kamper. I mandagens oppgjør måtte lagene nøye seg med poengdeling.

Verken Sarpsborg eller Viking har gått av banen med seier i en seriekamp på over en måned. Slik gikk det heller ikke mandag. Viking står uten seier på sine seks siste seriekamper og har ikke vunnet i eliteserien siden Aalesund ble slått 1. mai. Sarpsborg har også opplevd seierstørke den siste måneden, og lagets siste seier kom mot Sandnes Ulf i 7. serierunde.

Etter en målløs første omgang på Sarpsborg stadion satte Viking fart på kampen umiddelbart etter hvilen. Kun 13 sekunder var spilt av annen omgang da Jon Dadi Bödvarsson sendte gjestene i føringen med sin fjerde scoring for sesongen. Det var en skikkelig kalddusj for vertene, men Sarpsborg kjempet seg tilbake i kampen. En drøy time var spilt da Steffen Ernemann nikket inn utligningen for østfoldingene etter et hjørnespark.

Danskens scoring ga sarpingene en ny giv, og ett kvarter før full tid var hjemmelaget nær å ta ledelsen. Martin Wiig stupte fram på et innlegg fra Joachim Thomassen, men headingen gikk i stolpen. Laget fortsatte å presse på for scoring, men Viking sto imot presset. I sluttminuttene fikk Viking sjansen til å avgjøre, men skuddet fra Veton Berisha ble reddet av 08-keeper Duwayne Kerr.

For Sarpsborg-spissen Aaron Samuel fortsetter måltørken. Etter en god start på sesongen med fem scoringer på sju kamper har målene latt vente på seg i de siste kampene. Han står uten scoring i fem kamper på rad etter at han heller ikke fant nettmaskene i kampen mot Viking.

Torsdag spilles den siste runden før VM-pausen. Da reiser Sarpsborg til Haugesund, mens Viking tar imot Stabæk hjemme i Stavanger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.