RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TROR KNAPT DET DE SER: Eibar-fansen lever i en konstant drømmeverden denne sesongen.
TROR KNAPT DET DE SER: Eibar-fansen lever i en konstant drømmeverden denne sesongen. Foto: Mikel Trigueros (urbanandsport/cordon Press/corbis)

Det spanske fotballmirakelet

Supporterne gnir seg i øynene.

Lille Eibar har tatt den spanske toppserien i fotball med storm. Supporterne gnir seg i øynene over fotballmirakelet som er i ferd med å utspille seg.

Fotballsesongen i Spania nærmer seg halvspilt, og en kikk på tabellen viser at mye er som det pleier å være. Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid har lagt beslag på de tre øverste plassene og ser ut til å skulle gjøre opp om ligagullet.

Litt lenger ned på tabellen dukker det imidlertid opp en klubb ikke mange levnet rare sjansene foran årets sesong. Den lille baskiske klubben Eibar rykket opp i La Liga foran årets sesong, og har så langt vunnet flere kamper enn de har tapt.

26 poeng etter 18 serierunder gir åttendeplass på tabellen – godt foran de baskiske «storebrødrene» Athletic Bilbao og Real Sociedad.

Små forhold

Forutsetningene for å levere et fotballag på øvre halvdel av toppserietabellen er ikke de beste i Eibar. Den lille industribyen i fjellene nord i Spania har bare 30.000 innbyggere. Med det utgangspunktet må klubben kunne sies å utføre mirakler i sin debut på øverste nivå i spansk fotball.

Mindre imponerende blir ikke prestasjonen av at spillerstallen har en totalverdi på svært moderate 20 millioner euro, ifølge nettstedet transfermarkt.com. Naboene Bilbao og Sociedad har til sammenligning staller som er verdt fem ganger så mye, mens Real Madrids stjernegalleri anslås å summere seg til svimlende 600 millioner euro.

Det later ikke til å bety noe for den baskiske lilleputten.

Eibar slo an tonen allerede i serieåpningen da laget slo naboen Real Sociedad, og i september klarte laget 0-0 i sesongens andre lokaloppgjør mot Bilbao.

Europa neste?

Fredag er Cordoba motstander på bortebane i ligaen. Sistnevnte er i øyeblikket nummer 15 på tabellen og får det neppe enkelt mot overraskelseslaget fra Baskerland.

Skulle Eibar gå seirende ut av den duellen, vil laget være bare to poeng bak sjuendeplasserte Malaga. Samtidig vil det være kort vei opp til plassene på tabellen som gir kvalifiseringsspill til neste høsts europaliga.

- Det å vinne kamper uten å skulle slite for det, er utenkelig for oss, sa Eibar-trener Gaizka Garitano etter at laget hans hadde kjempet seg til 2-1-seier hjemme mot Getafe sist helg.

- Men sånn er fotballen og realitetene her i Eibar, tilføyde 39-åringen, som tidligere har spilt for både Bilbao og Sociedad.

Kanskje får han flere mirakler å juble for i tiden som kommer?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere