Gå til sidens hovedinnhold

- Det spørsmålet må du stille meg etter siste kamp

Dette spørsmålet vil ikke Jostein Grindhaug svare på nå.

BRANN - HAUGESUND 0-1:

BERGEN (Nettavisen): Det er kun målforskjellen som skiller Haugesund og Viking i kampen om bronseplass og europacupspill neste år.

Skulle Haugesund kapre bronseplassen og sikre seg europacupspill vil det være en enorm prestasjon av hvittrøyene.

- Alltid nervøs
De gode resultatene til tross. Haugesund-trener, Jostein Grindhaug, har bena godt plantet på jorden foran sesonginnspurten.

- Vil du kalle det et jordskjelv i norsk fotball hvis dere tar medalje?

- Det spørsmålet må du nesten stille meg når vi har spilt den siste kampen, svarer Grindhaug kort til Nettavisen.

Skal vi tro treneren, er det ingen i Haugesund som ikke engang før sesongen ville ha drømt om medalje.

- Vi er alltid nervøs for å rykke ned før sesongen. Vi er aldri nervøs for å havne blant de åtte beste, fortsetter treneren.

- Ikke favoritter
En annen som gleder seg over den sportslige framgangen til Haugesund er Christian Gytkjær. Med ti mål og medalje i sikte er det mye å spille om for hvittrøyene. Ekstra deilig vil det være for klubben å snyte rivalen Viking for europacupspill.

- Vi er ikke favoritter til å ta medalje. Se på økonomien. Det viser hvilken vilje som bor i dette laget, sier spissen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selv kan han bli toppscorer i årets Tippeliga. Det er ikke noe spissen tenker på, men innrømmer at det hadde vært deilig å bli det. Alt fokus nå, er på serieinnspurten og de fire siste kampene. Dansken lover flere mål i innspurten.

- Jeg er en effektiv spiss. Om vi fortsetter slik så er det mulig å ta medalje. Det er en fordel å være underdog, avslutter Gytkjær.

Suksessoppskriften
At Haugesund år etter år kommer høyt på tabellen skyldes i stor grad målfarlige spisser. I 2010 scoret spissduoen Thomas Sørum og Nikola Djurdjic, til sammen 23 mål. I 2011 stod den nevnte duoen, pluss Alexander Søderlund for hele 33 mål.

I fjor var det Søderlund og Djurdjic som var brennhete, og stod for 22 av målene til Haugesund. Etter at Sørum og Djurdjic har forlatt klubben, måtte Haugesund sette sin lit på spissparet Søderlund og Christian Gytkjær.

Søderlund leverte varene helt til Rosenborg hentet ham i sommer. Gytkjær står nå ensom tilbake, men spissen har levert ti mål til nå denne sesongen. Så spørs det hvor lenge hvittrøyene får beholde ham.

- Vanskelig jobb
- Det er en veldig vanskelig jobb. Vi sliter rævene av oss hver gang vi skal erstatte en av spillerne vi selger. Men heldigvis etterlater de seg en slump penger, slik at vi kan reinvestere i nye spillere, forteller Grindhaug til Nettavisen.

Spillersalgene til tross, klubben har utrettet mye med midlene som har kommet som følge av spillersalg.

- Vi har bygd opp en sunn økonomi og vi har fått muligheten til å investere i ny stadion, avslutter treneren.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken