Det svinger i den evige stad

Foto: Ap/Scanpix

Roma har sett klart forbedret ut på slutten og vi tror på ny seier lørdag kveld.

08.12.12 09:44

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Villa til flott odds

Tippetips: Ny smell for Chelsea

V75 Drammen: Faksen fikser millionene

V75 Drammen: Slik kan du vinne 40 millioner

Premier League: Oversikt over skader og karantener

Håndball-EM: Romania sikrer gevinst

Lørdagens langoddsprogram er spekket med høydepunkter fra Premier League, Primera, Bundesliga og Serie A. Håndball-EM ruller for fullt og det naturligvis også en rekke vintersportdueller på dagens program. I tillegg er det ishockey både fra Norge og Sverige.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Wigan - QPR B 2,80
Wigan fikk bade straffe og utvisning mot seg tidlig mot Newcastle forrige runde og tapte til slutt 0-3. Det var det fjerde tapet på fem kamper, og har falt ned til 16. plass med 14 poeng. Hjemmelaget er sterkt svekket i forsvar: Både Antolin Alcaraz, Ivan Ramis, kaptein Gary Caldwell og Maynor Figueroa er ute med skader eller karantener. I tillegg er Ben Watson, Albert Crusat, Ryo Miyaichi, Shaun Maloney uaktuelle. QPR hadde en fin mulighet til å ta sesongens første seier mot Aston Villa sist, men oppgjøret endte 1-1. London-klubben har dermed spilt uavgjort i sine to siste kamper og ligger sist med seks poeng. Keeper Julio Cesar er usikker, mens Bobby Zamora og Andrew Johnson er skadet. Stephane Mbia og Samba Diakite er begge meldt friske. 2-2-4 på hjemmebane for Wigan, mens QPR har 2-6-6 borte. Begge lagene trenger tre poeng, og mot et kraftig svekket Wigan kommer trepoengeren for QPR? Vi synes oddsen for borteseier her er svært lokkende og 2,80 for at Harry Redknapp og QPR får sin første seier er et svært aktuelt langskudd lørdag.

Osasuna - Valencia H 2,45
Normalt hjemmesterke Osasuna har vært klart forbedret på slutten og står med 2-2-0 på sine fire siste. Det har ført laget vekk fra jumboplassen og opp på 16. plass med 13 poeng. Verrer stilt er det med Valencia som gikk på et grufullt 2-5 tap hjemme for Real Sociedad sist søndag. I kveld må viktige Jonas sone karantene. Valencia har elendige 0-2-5 på bortebane, mens Osasuna står med 2-3-2 på eget gress. Vi holder Osasuna som favoritt i denne kampen, i motsetning til Norsk Tipping og 2,50 for fortsatt opptur for Osasuna er et soleklart langskudd for oss lørdag.

Dagens avslag
Arsenal - West Bromwich

rsenal tapte 0-2 hjemme for Swansea forrige runde og har ikke bedre enn 1-3-2 på de siste 6. Har falt ned til 10. plass med 21 poeng. Var allerede videre fra gruppespillet i Champions League før møtet med Olympiakos tirsdag og sparte en del faste spillere i 1-2-tapet. Lukas Podolski og Theo Walcott og rekker ikke dette oppgjøret, og det er høyst tvilsomt om Bacary Sagna blir klar. Laurent Koscielny, Andre Santos og Abou Diaby er fortsatt uaktuelle. West Bromwich virket uslåelige for et par uker siden, men er kommet seg ned på jorda etter tap for Swansea og Stoke i de to siste. Gjorde overraskende nok seks endringer i førsteelleveren til kampen mot Stoke. Førstekeeper Ben Foster er fortsatt ute for bortelaget, ellers ser det meste bra ut. Araenal skapte så godt som ingen målsjanser hjemme mot Swansea sist helg og er ikke til å stole på. West Bromwich vant 3-2 på Emirates i 2010/11 sesongen og kan vinne igjen. 1,45 for hjemmeseier på Emirates duger ike noen dager i uken. Styr langt unna.

Sportspills travredaksjon hadde tipsklaff på Umeå torsdag (V65), Bjerke lunsj torsdag, Mantorp V4 fredag og Jarlsberg V65/V5 fredag og er i knallform igjen. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under til lørdagens hyperinteressante V75-omgang der gigantiske 40 millioner kroner venter en eventuell alenevinner

HTML EMBED

Dagens spill
Roma - Fiorentina
Undertegnede må erkjenne at han alltid har hatt en forkjærlighet for Roma generelt og fotballklubben spesielt. Klubblegenden Francesco Totti holder fortsatt koken i en alder av 36 år og mikset sammen med en rekke unge lovende spillere, ser Roma betydelig mer spennende ut denne sesongen enn under Luis Enriques mislykkede fjorårsprosjekt. 4-0-1 på de fem siste for Roma nå, og de tre siste er vunnet. Lå under 0-1 til pause borte mot Siena sist helg, men etter en strålende andreomgang vant Roma velfortjent 3-1. Daniele De Rossi er tilbake etter tre kampers karantene, og egentlig er det bare spissen LAmela som savnes i kveld.

Fiorentina har fått mye positiv kritikk under Vincenco Montellas ledelse og ligger på en flott 4. plass, tre poeng foran Roma på 6. plass. Ikke overraskende måtte laget nøye seg med 2-2 hjemme mot Sampdoria sist helg, skadene er mange for Viola nå og spesielt offensivt er det fravær. 20 av 29 poeng er tatt på eget gress, borte står laget med moderate 2-3-2.

Roma hadde fire strake seire hjemme på Stadio Olimpico før Fiorentina brøt trenden sist sesong ved å vinne 2-3. Fjorårets utgave av Roma hang imidlertid ikke sammen, så vi vektlegger det lite. 1,80 for at Roma tar sin fjerde strake seier, er litt under det vi ønsket oss, men det handler jo om å plukke vinnere på oddsen, ikke sant. Merkelig nok tilbyr ikke Norsk Tipping singel på denne kampen, så vi må kombinere.

Skellefteå - Färjestad
Svensk eliteserie i ishockey. Seriefavoritt Skellefeteå stod oppsiktsvekkende nok med tre strake tap før laget slo voldsomt tilbake med 3-0 borte mot Luleå torsdag og det er ikke mange lag i eliteserien, som reiser seg borte mot Luleå på den måten etter tre strake tap. Ligger på 3. plass med 57 poeng, ett poeng bak Luleå og HV71. Har knallsterke 11-1-5 på hjemmebane etter ordinær tid, men står faktisk med to strake bortetap nå.

Färjestad ligger på 4. plass med sine 54 poeng og har altså kun tre poeng opp til lørdagens motstander. 5-1-1 på de sju siste kampene for Karlstad-laget, men laget har møtt alle bunnlagene i denne perioden. 6-4-6 etter ordinær tid på bortebane. Laget sliter med en del skader for tiden og i torsdagens oppgjør mot AIK var sju spillere under 20 år av dem som startet. Før eller siden vil det straffe seg å måtte bruke så mange unge.

Skellefteå taper ikke sin tredje hjemmekamp på rad og vi har ståltro på at poengkonge Bud Holloway og hans lagkompiser fikser dette. 1,80 for hjemmeseier er kjøpt og betalt og kombineres med seier til Roma. Vi får da en dobbel til 3,24 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 94 Skellefteå - Färjestad 1,80 3,75 2,80
Kamp 147 Roma - Fiorentina 1,80 3,05 3,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.