*Nettavisen* Sport.

Det umulige ikke mulig for Riise

Foto: AFP/Scanpix

Ingen slår Sjakhtar Donetsk i Ukraina. Selv ikke Roma.

08.03.11 23:58

SJAKHTAR DONETSK -
ROMA 3-0 (6-2 sammenlagt):

Etter å ha blitt slått 3-2 hjemme på Olympiastadion av Sjakhtar Donetsk i første kamp av sluttspillet i Mesterligaen så det svært mørkt ut for Roma.

Ukrainerne taper nemlig svært sjelden på hjemmebane. Før tirsdagens kamp sto laget faktisk med 60 kamper uten tap på eget gress, eller nærmere bestemt var det ubeseiret på 31 måneder.

På sin nye stadion Donbass har laget faktisk aldri tapt, siden den ble åpnet i august 2009. I tillegg hadde Sjakhtar gått 13 måneder uten tap på sin gamle hjemmebane før dette.

Rom misset straffe
Og det ble etter hvert klart at det heller ikke skulle bli tap i oppgjør nummer 61 for Mircea Lucescus menn. Dette til tross for at Roma hang bra med i første omgang.

Gjestene hadde nemlig flere farlige målsjanser i løpet av de første 45 minuttene, og misbrukte også et straffespark ved Marco Borriello etter 28 minutter.

På det tidspunktet hadde imidlertid vertene allerede tatt ledelsen ved Thomas Hübscman, som så vidt styrte et innlegg fra brassen Willian i mål i det 19. minutt.

På tampen av omgangen skulle også vondt bli verre for gjestene fra Italia, da midtstopper Philipp Mexes ble sendt av banen.

Franskmannen fikk sitt første gule etter 24 minutter for en felling på Willian, og på overtid fikk han det andre for en holding på Luiz Adriano. Dermed så det mørkt ut for Roma.

Ble ydmyket
Og mørkere skulle det bli i andre omgang.

Etter 58 minutter fikk Willian det målet han kanskje burde fått kreditert allerede før pause. Darjo Srna løftet ballen over til brassen, som dempet den og styrte den opp i lengste kryss. En herlig scoring av en livlig spiller.

Den definitive spikeren i Roma-kista fikk en tidligere Arsenal-spiller æren av å sette inn. Eduardo da Silva utnyttet et svakt tilbakespill og satte 3-0 forbi en utrusende Doni i buret tre minutter før full tid.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma, men måtte altså konstatere at årets mesterligasesong nå er over.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.