*Nettavisen* Sport.

Dette Arsenal-laget skriker etter en målscorer

MÅLLØS: Olivier Giroud klarte ikke å overliste Sunderlands keeper, Costel Pantilimon. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

Londonlaget misbrukte sjansen til å sikre seg gruppespill i Champions League allerede nå.

20.05.15 22:43

ARSENAL - SUNDERLAND 0-0:

De rød- og hvitkledte spillerne som befant seg på Emirates Stadium onsdag kveld, tilbrakte mesteparten av tiden på banehalvdelen til gjestene fra Sunderland.

Arsenal presset. Og presset. Og presset litt til.

Til ingen nytte.

Olivier Giroud klarte ikke å score. Alexis Sanchez klarte ikke å score. Aaron Ramsey klarte ikke å score. Mesut Özil klarte ikke å score. Det gjorde heller ikke innbytterne Theo Walcott eller Tomas Rosicky.

Arsenal har en målfarlig spiss i Olivier Giroud, den 28 år gamle franskmannen som har scoret 14 ligamål på 21 starter og fem innhopp denne sesongen.

Spørsmålet er imidlertid om han blir litt for éndimensjonal med tanke på at Arsenals målsetting hver sesong er å vinne alle konkurranser man deltar i.

Både mot Swansea for en drøy uke siden og mot Sunderland onsdag presset Arsenal kontinuerlig, fra start til slutt. Swansea-kampen endte med tap 0-1, mens Sunderland-møtet endte målløst.

Utbyttet etter konstant press i 180 minutter er altså ett fattig poeng. Det er nødt til å bekymre Arsenals manager, Arsene Wenger.

Sunderland jublet imidlertid vilt etter kampslutt.

Forståelig nok.

Forutsetningene var nemlig klare:

Arsenal ville med seier være sikret minst tredjeplass i Premier League denne sesongen, og dermed også være automatisk kvalifisert for gruppespill i neste sesongs Champions League.

Sunderland ville på sin side sikre spill i Premier League også i 2015/16-sesongen dersom det ble minst ett poeng på Emirates Stadium i London.

Hvilket det altså ble.

- Dette var en stor lettelse! Vi visste at Arsenal ville gi oss en tøff kamp, men vi klarte oss, sier Pantilimon i intervjuet som ble sendt på TV 2 Sport Premium etter kampslutt.

0-0 betyr altså at Sunderland unngår nedrykk, uansett resultat mot Chelsea i siste serierunde, mens Arsenal fremdeles ikke er garantert tredjeplassen.

Arsenal møter West Bromwich Albion hjemme i London, mens fjerdeplasserte Manchester United skal ut i en bortekamp mot Hull.

Hvis Arsenal taper og United vinner, kan United i teorien ta igjen Arsenal på målforskjell. Det må imidlertid åtte mål til; for eksempel gjennom 0-2-tap for Arsenal og 6-0-seier til Manchester United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag