RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bekymrer UEFA

Foto: Martin Rickett/SCANPIX
Europeiske toppklubber gikk 12 milliarder kroner i underskudd i 2010.

Nyon, Sveits (NTB-Reuters): Europeiske toppklubber gikk 12 milliarder kroner i underskudd i 2010. UEFA er bekymret for de røde tallene i klubbenes regnskap.

Ifølge Det europeiske fotballforbundet (UEFA) trues klubbene av de store underskuddene.

– Denne trenden må snus svært raskt for å sikre europeisk fotball. Vi må få en slutt på denne negative spiralen og gamblingen for å få suksess. Disse underskuddene kan ikke fortsette, sa generalsekretær Gianni Infantino i UEFA på en pressekonferanse onsdag.

UEFAs rapport viser at selv om klubbene i de europeiske toppdivisjonene hadde en økning i inntektene på 6,6 prosent fra året før, var det samlede underskuddet i 2010 på over 1,3 milliarder pund (11,94 milliarder kroner). Det er en økning på 36 prosent.

Over halvparten av totalt 650 europeiske klubber gikk i underskudd i 2009/10. Den totale gjelden var på 64,3 milliarder kroner.

Fra 2013/14-sesongen innføres UEFAs nye regler om økonomisk fair play. Da vil klubber risikere utestengelse fra mesterligaen og europaligaen hvis de opererer med underskudd gjennom en treårsperiode. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere