RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette betyr feiringen til Suarez

Foto: Scott Heppell / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Liverpool-stjernen tilbake med to mål.

SUNDERLAND - LIVERPOOL 1-3:

Søndag var Luis Suarez tilbake i Premier League, etter å ha sonet ferdig ti kampers karantene.

Spissen ble ilagt den strenge straffen etter en episode som inntraff mot Chelsea den 21. april sist sesong. Uruguayaneren satte tennene i armen på Branislav Ivanovic, og fikk sin straff deretter.

I møtet med Sunderland på Stadium of Light spilte måljegeren fra start og allerede i første omgang fikk han sitt comebackmål. Det kom etter 36 minutter og var Liverpools andre for kvelden.

Suarez feiret scoringen med å dra opp Liverpool-drakten og vise fram T-skjorten han hadde under den lilla trøyen. En hvit skjorte med bilde av stjernespillerens nærmeste familie.

På trøyen var det bilde av konen Sofia, datteren Delfina og parets nyfødte baby. T-trøyen hadde også en tekst som løst oversatt betyr at Suarez ønsket å ønske den nyfødte velkommen til verden.

- Angrepsduo
Suarez har ofte blitt omtalt som en familiemann, og viste her hvor viktig de nærmeste er for ham. Den samme Suarez satte også inn sitt andre mål mot slutten av kampen, som Liverpool vant 3-1.

Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde mye pent å si om superspissen etter kampen.

- Nå får han belønning for alt det arbeidet som ble lagt inn mens han var suspendert. Luis og Daniel Sturridge er en fantastisk angrepsduo. De utfyller hverandre, sier han ifølge BBC.

- Vi har forandret system en smule nå, til 3-4-1-2 og det fungerer bra, sier nordiren.

En omdiskutert situasjon i første omgang var Liverpools 1-0-scoring, der Daniel Sturridge brukte armen. Spissen innrømmer dette i etterkant av kampen:

- Det var en fantastisk ball fra Steven Gerrard, og jeg prøvde å heade den. Headingen var som alle har sett ikke god nok, og ballen går i armen min. Det var ikke med vilje, sier spissen ifølge BBC.

Manager Rodgers sier følgende om situasjonen:

- Daniel var nok litt heldig med den første scoringen. Han må jobbe med headeteknikken sin, mener Liverpool-sjefen.

De to S'ene
Liverpool nettet to ganger i første omgang, men hadde tre baller i nettet. Allerede etter ni minutter satte midtstopper Martin Skrtel ballen i mål, men den ble korrekt annullert for en marginal offside.

Vertenes største sjanse før pause var det svenske Sebastian Larsson som sto for. Han fyrte løs på et frispark i god posisjon, men ballen traff tverrliggeren. Simon Mignolet var også etter ballen.

I det 28. minutt kom kampens første scoring, også den omdiskutert. Daniel Sturridge satte ballen i mål med det som lignet på hodet, men reprisen viste at ballen traff armen til Liverpools spiss.

Linjedommeren, som hadde solen i ansiktet, fikk imidlertid ikke med seg at ballen traff armen, og målet ble godkjent. Merkelig nok var det svært få protester fra hjemmelagets spillere.

Så i det 36. minutt var det duket for Suarez. Steven Gerrard slo en vanvittig pasning, og Sturridge dempet den flott. Spissen satte fart og la inn foran mål. Der kunne Suarez enkelt sette 2-0.

Dermed ledet gjestene til pause.

Suarez igjen
Etter hvilen skulle det imidlertid fort bli ny spenning. Klokka viste 52 minutter da italienske Emmanuel Giaccherini satte en retur fra Mignolet i mål. Sung-Yeung Ki fyrte av skuddet som førte til scoringen.

Lik etter var vertene igjen farlig frampå, men denne gangen reddet Mignolet til corner.

Suarez hadde heller ikke skrudd av motoren i andre omgang og kom til noen brukbare sjanser. I det 73. minutt kom spissen ført på et innlegg fra Jose Enrique, men Kieran Westwood var med på notene.

Mot slutten av andre omgang ble det noe hawaiipreget ute på Stadium of Light, mens hjemmelaget jaktet en utligning. Det åpnet imidlertid opp også i andre enden.

Og rett før slutt satte Suarez inn sitt andre for kvelden. Daniel Sturridge gjorde igjen forarbeidet, og Suarez kunne dytte kula inn i Sunderland-målet.

Dermed er Liverpool oppe på andreplass på tabellen med 13 poeng så langt i sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere