RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bildet kommer ikke Coca-Cola til å like

Flere av VM-sponsorene får kjørt seg av Qatar-motstandere.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har tildelt Qatar VM-sluttspillet i 2022 - en avgjørelse som så langt har kostet 900 mennesker livet.

Stadionbyggingen gjennomføres nemlig på meget uforsvarlig vis, av fremmedarbeidere som loves feit betaling, men blir fratatt passene når de ankommer landet og deretter får småpenger for innsatsen.

Generalsekretær Sharan Burrow i International Trade Union Confederation mener at så mange som 4000 arbeidere kan komme til å omkomme før mesterskapet sparkes i gang.

Norges fotballforbund har kritisert forholdene, og har gått sammen med LO tatt initiativ overfor FIFA og sagt at de vil bidra til at situasjonen bedrer seg.

Et klart flertall av Nettavisens lesere mener at Qatar bør bli fratatt VM, eller at Norge bør boikotte dette mesterskapet dersom det ikke skjer.

En boikott har imidlertid fotballpresident Yngve Hallén avfeid som uaktuelt.

- Da må det være et helt annet internasjonalt press. Da må myndighetene på en måte ta ut sine bedrifter. Norge eier store virksomheter som er i Qatar. Da må de gå foran og si at dette er et virkemiddel de vil bruke, uttalte Hallén nylig til Nettavisen.

Vel, internettfolket har funnet et virkemiddel som kan vise seg å bli meget effektivt: Nemlig å angripe sponsorene til FIFA.

Her er noen modifiserte reklamepostere vi fant på boredpanda.com:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere