RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bildet skaffer Ferdinand trøbbel

Foto: Faksimile Twitter
Sist oppdatert:
Ser du hva han gjør feil?

Manchester United-spiller Rio Ferdinand er i trøbbel etter å ha publisert et bilde på sin twitterkonto, melder The Telegraph.

Ferdinand følges av drøyt to millioner mennesker på Twitter, og beskyldes nå for å ha brukt mikrobloggtjenesten som en reklamekanal, skriver den engelske avisen.

Sponset?
- Du er ikke deg selv når du ikke er sulten, skrev Rio Ferdinand, samtidig som han la til «hashtagene» #hungry og #spon.

Ordet «spon» skal stå for «sponsored tweets», og har begynt å dukke opp i flere kjendisers twittermeldinger den siste tiden.

Katie «Jordan» Price, Ian Botham og X-faktor finalist Cher Lloyd er blant kjendisene som i likhet med Ferdinand har twitret bilder av en Snickers, samtidig som de har lagt ved ordet «spon» i meldingen.

Startet etterforskning
Nå har ASA (The Advertising Standards Authority) startet etterforskning av Ferdinand, og vil finne ut om han har mottatt penger for å skrive tweeten, forteller The Telegraph.

Kjendiser som stiller opp til reklamer er nemlig pålagt å være klare og tydelige på at det er reklame.

ASA skal nå finne ut om ordet «spon» er nok til å at twitterbrukerne forstår at Ferdinand reklamerte for Snickers, og United-spilleren blir trolig bøtelagt om han blir funnet skyldig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere