Dette bildet viser en ekte mirakelmann

VIKTIG SCORING. Marco Reus ga Borussia Dortmund et viktig bortemål.

VIKTIG SCORING. Marco Reus ga Borussia Dortmund et viktig bortemål. Foto: Giorgio Perottino

Marco Reus har snudd sorg til jubel.

24.02.15 23:44

JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND 2-1:

Etter at Marco Reus kom tilbake fra skade og skrev ny kontrakt med Borussia Dortmund tidlig i februar, har spissen vært ustoppelig.

Før tirsdagens Champions League-møte med Juventus i Italia sto tyskeren bokført med tre mål på de tre siste ligakampene.

Mot Juventus fant stjernen nettmaskene igjen og står dermed med fire fulltreffere på de fire siste kampene. Dortmund har hatt en tung sesong så langt, men med Reus tilbake ser det nå ut til å snu.

- Alle muligheter
Mange eksperter mener Reus på sitt beste er blant verdens aller beste spillere og interessen for ham fra andre klubber har vært enorm. Med en fersk kontrakt og storspill, så skal det nok likevel nå en helt vanvittig sum penger til for at Dortmund skal slippe stjernen.

Det er imidlertid Juventus som har det beste utgangspunktet før returkampen i Champion Leagues åttedelsfinale. Fordelen er imidlertid marginal, siden Reus sikret Dortmund et viktig bortemål.

- Vi må forsvare oss bedre, enn dette. Med slik det ser ut nå, har vi alle muligheter til avansement, sier Reus etter kampen.

Juventus-spiss Carlos Tevez på sin side, har god tro på at den italienske storklubben skal gå viidere til kvartfinale.

Han vet likevel at returkampen ikke blir lett.

- Vi spilte en god kamp og de scoret kun fordi vi gjorde en tabbe. Men det er ingen enkle kamper i Champions League. Vi vet at det vil bli vanskelig å slå Dortmund på bortebane, sier argentineren.

Vertene tok ledelsen etter elleve minutter ved Carlos Tevez. Alvaro Morata slo et brukbart innlegg og Dortmund-keeper Roman Weidenfeller måtte gi retur på litt klønete vis. Ballen havnet i beina på Carlos Tevez og argentineren gjorde ingen feil fra kloss hold.

Gleden i Torino ble imidlertid kortvarig.

Chiellini skled
Minutter senere kom nemlig utligningen. Giorgio Chiellini skled og mistet en enkel ball til Reus som kom i stor fart. Den tyske stjernen tok med seg ballen og satte den inn bak Gianluigi Buffon.

Rett før pause var hjemmelaget tilbake i teten. Målet kom litt ut av det blå. Paul Pogba slo et lavt innlegg og Dortmund-forsvaret var slappe i markeringene. Morata fikk dermed en enkel jobb med å score.

Andre omgang ble en lagt roligere affære, både spillemessig og i målprotokollen. Juventus var nærmest scoring etter hvilen.

Carlos Tevez hadde en avslutning som strøk stolpen og Roberto Pereyra fikk også en god sjanse, men mål ble det ikke.

Dermed har Juventus en liten fordel før returmøtet i Dortmund den 18. mars, men takket være Reus har tyskerne et viktig bortemål.

Like Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.