RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Dette ble Di Matteos første kjøp

Sist oppdatert:
Den ferske Chelsea-sjefen gjorde klok investering.

Onsdag kveld ble det klart at Chelsea-manager Roberto Di Matteo hadde fått jobben i klubben på permanent basis.

Italieneren steppet inn i jobben da André Villas-Boas fikk sparken i vinter, og ledet de blå til topps i både FA-cupen og Champions League.

Det var lenge usikkert hvorvidt dette var godt nok til å overbevise Chelsea-eier Roman Abramovtisj om å gi Di Matteo jobben, men til slutt fikk manageren ønsket oppfylt.

Avisene hadde i lengre tid meldt at Abramovtisj ønsket å snakke med tidligere Barcelona-trener Josep Guardiola, før han tok en avgjørelse rundt managerjobben i klubben.

Kjøpte fotballbok
Ifølge The Mirror skal Di Matteo ha blitt observert på en bokhandel rett før det ble offisiellt at han fikk jobben på Stamford Bridge.

Italienerens første kjøp i sommer ble dermed en bok - en bok om fotball og overganger.

Ansatte i en bokhandel i London kan opplyse at Di Matteo anskaffet «Soccereconomics: Why Transfers Fail, Why Spain Rule The World And Other Curious Phenomena Explained».

Boken er skrevet av forfatterduoen Simon Kuper og Stefan Szymanski. De to har i mange år skrevet bøker om sporten.

- Jeg kjente ham igjen med en gang han kom inn døren, men jeg er en Arsenal-fan, så jeg måtte bite meg i tungen, sier en av de ansatte i bokhandelen til The Mirror.

- Gutta som jobber i andre etasje er alle Chelsea-supportere og de jublet da han kom inn døra, sier den ansatte videre.

- Trenger ikke hjelp
Di Matteo nektet likevel for at han skulle lese boken for hint og tips på hvordan han skulle ta nye steg med sitt Chelsea neste sesong.

- Jeg trenger ikke hjelp. Jeg er Chelsea-manager, svarer italieneren på det spørsmålet.

Chelsea har allerede sikret seg Eden Hazard fra Lille og Marko Marin fra Werder Bremen i sommer. Di Matteo skal ha blitt rådført med tanke på disse signeringene.

Jakter Hulk?
Dette skjedde imidlertid før han selv visste at han skulle få jobbe videre i klubben.

- Nå ønsker vi å jobbe enda nærmere med Roberto de kommende ukene. Vi har hentet noen spennende spillere, og Roberto har hatt et ord med i laget, sier Chelsea-direktør Ron Gourlay.

De blå fra London skal også være i forhandlinger med Porto om en avtale for Hulk. Den store angrepsspilleren skal være verdsatt til rundt 40 millioner pund.

- Målet vårt nå er å bygge bygge klubben videre, og jeg gleder meg allerede til gutta er tilbake fra ferie. Vi har lagt en utrolig sesong bak oss, sier Di Matteo.

Chelsea ble bare nummer seks i Premier League sist sesong, men får likevel spille Champions League neste sesong, siden de vant turneringen.

Sist gang Chelsea gikk til topps i den engelske toppdivisjonen var i 2009/10-sesongen, da under ledelse av nåværende Paris St. Germain-manager Carlo Ancelotti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere