Dette blir et vanvittig nedrykksdrama

JUBEL: Tromsø tok tre svært viktige poeng mot Viking.

JUBEL: Tromsø tok tre svært viktige poeng mot Viking. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Tromsø klatret over streken etter snuoperasjon.

18.10.15 22:07

TROMSØ - VIKING 3-1:

Tromsø har havnet i en svært dramatisk bunnstrid i Tippeligaen denne sesongen og tre poeng mot Viking søndag var svært kjærkomment.

Tromsø, Start, Mjøndalen og Sandefjord kjemper alle en desperat kamp om å overleve i den øverste divisjonen og spesielt de tre førstnevnte klubbene har alle gode sjanser til å slippe unna nedrykket i høst.

Det er imidlertid kun marginer som skiller lagene i bunnen og dermed er hvert eneste poeng livsviktig i innspurten av Tippeligaen.

Over streken
Derfor var det nok ekstra gledelig for laget fra Nord-Norge at de kriget seg til full pott mot et medaljejagende Viking søndag. Siddisene tok ledelsen ved Suleiman Abdullahi, men to scoringer av Runar Espejord og det som til slutt ble et selvmål av Indridi Sigurdsson sikret Tromsø-seier.

- Dette var veldig deilig i dag, i en kamp der vi trengte poengene. Vi måtte ta poeng i dag, så det er veldig godt at vi tok dem. Jeg er stolt av alle på banen i dag, sier målscorer Espejord til TV 2 etter kampen.

- Vi la ned en sinssyk innsats og det fikk vi betalt for. Forhåpentligvis gjør vi det like bra de siste kampene og redder plassen, sier Tromsø-helten.

Dette betyr at Bård Floviks menn nå har tatt steget opp over nedrykksstreken. Tromsø står med 23 poeng fra 27 kamper og er to foran Start som nå ligger på kvalifiseringsplass. Tromsø er tre poeng foran Mjøndalen som ligger på den øverste av to nedrykksplasser.

Tre serierunder, totalt verdt ni poeng, gjenstår av sesongen.

LES: Detaljert kampreferat

Viking scoret først
16 minutter var spilt på Alfheim da gjestene tok ledelsen.

Steinthor Thorsteinsson så at keeper Knut Vestly Heigre sto langt ute og sendte avgårde en lang ball med adresse for mål. Ballen gikk i tverrliggeren, men på returen var Suleiman Abdullahi våkent frampå.

Viking hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen utover i første omgang og spesielt Jon Dadi Bödvarsson burde satt 2-0. I det 27. minutt ble han spilt fri igjennom med keeper, men klarte ikke å overliste Heigre.

Det så ut til å gå mot en knapp Viking-ledelse til pause, men på overtid slo hjemmelaget tilbake. Runar Espejord scoret for Tromsø.

Kent-Are Antonsen slo en corner og ved nærmeste stolpe ventet Espejord. Han steg til vers og headet inn utligningsmålet på Alfheim.

Snudde kampen
71 minutter var spilt da vertene hadde snudd kampen.

En ny dødball ble slått inn, denne gangen et frispark fra den samme Antonsen og inne i feltet kjempet Magnar Ødegaard til seg ballen. Via Vikings Indridi Sigurdson satte han inn vertenes andre mål.

En skikkelig krigerscoring, var det i hvert fall og Tromsø-spillerne jublet som om det var cupfinale og julaften på én og samme dag.

Etter 82 minutter fikk hjemmelaget enda mer å juble for. Runar Espejord satte inn sitt andre for dagen på et kontrollert langskudd fra 18 meter.

Svakt keeperspill av Vikings Iven Austbø som serverte ballen til Espejord på et sølvfat. Han takket, bukket og straffet burvokteren nådeløst.

Dette klarte Viking aldri å svare på og dermed ble det Tromsø-seier.

P.S: Her kan du lese alt om søndagens fotballkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag