RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette blir gull, Chelsea

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Sjekk hvorfor Nettavisen tipper Chelsea som ligamester!

Avram Grant måtte pakke sakene og forsvinne fra Stamford Bridge etter at han ledet Chelsea til andreplass i Premier League - bare to poeng bak Manchester United - og andreplass i Mesterligaen etter tap for samme lag der også.

Det forteller litt om ambisjonene til klubbeier Roman Abramovitsj.

Kyniker og vinner
Chelsea skal vinne, og aller helst gjør det med publikumsvennlig fotball. Luiz Felipe Scolari er hentet inn som ny manager. Det er et godt valg, men ikke nødvendigvis med tanke på underholdningsverdien.

59-åringen er i hjemlandet Brasil kjent for sin kyniske tilnærming til fotball, best illustrert ved laguttaket til VM i 2002, da han utelot superstjernen Romario til tross for en tårevåt appell fra superspissen og press fra hele nasjonen. Scolari vek ikke en tomme og fikk det siste ordet da han førte Brasil til VM-gull.

Som spiller var Scolari kjent som en kompromissløs forsvarsspiller med tekniske begrensninger, derav klengenavnet «Trebeinet». Som manager er han kjent for å være en farsfigur og en taktiker, som flere ganger har søkt inspirasjon i Sun Tzus «Kunsten å krige».

Den inspirasjonen kan komme godt med, for det er nettopp det Luiz Felipe Scolari skal gjøre nå: Krige. Krige om ligagullet i England, krige med Sir Alex Ferguson i pressen og krige mot den fryktede engelske pressen.

Stjernespekket stall
Chelsea har en spillerstall bygd for denne krigen. Selv ikke Arsenal eller Manchester United kan skilte med den bredden som de blåkledte fra Vest-London er i besittelse av.

Petr Cech er et par keepertabber fra statusen som verdens beste målvakt, Carlo Cudicini er nærmest offisielt anerkjent som verdens beste reservekeeper og forsvaret er fjellstøtt.

John Terry er klippen, mens Ricardo Carvalho bruker alle tyvtriksene i boka - og flere til - for å rydde unna de som forsøker å løpe rundt Terry. Ashley Cole og Wayne Bridge er to av ligaens beste venstrebacker, og på høyresiden kommer José Bosingwa inn for å sette stjernebackene Paulo Ferreira og Juliano Belletti ut.

Det største problemet til Scolari blir sannsynligvis å unngå bråk internt i klubben. Hvordan han skal klare å holde alle midtbanestjernene blide og fornøyde, aner vi ikke - men for Chelseas del kan det bare være positivt med en slik bredde.

Sentralt er fortsatt Frank Lampard på plass, men om han er god nok for førsteelleveren er sannelig ikke lenger helt sikkert. Deco er hentet inn fra Barcelona, Michael Ballack krever spilletid, Michael Essien er essensiell for balansens skyld og John Obi Mikel må nødvendigvis frykte at han nærmer seg en rolle som statist.

Vi skal vel ikke glemme Joe Cole, Florent Malouda eller Shaun Wright-Phillips heller.

Tåler skader
Didier Drogba har vært stjernespissen til Chelsea i fire år nå, og ser etter en turbulent sommer ut til å ville bli i London de nærmeste årene. Han får enten selskap eller konkurranse av Nicolas Anelka, avhengig av hvilken formasjon Scolari foretrekker. Og på tribunen sitter Andrej Sjevtsjenko, Salomon Kalou og Claudio Pizarro.

Konklusjonen blir at Chelsea ikke trenger å bekymre seg for skader.

De trenger ikke å bekymre seg over motstanden.

Alt Scolari trenger å konsentrere seg om, er å få alle stjernene til å trekke i samme retning.

Og det er en oppgave han har løst mange ganger før.

Forrige sesong: 2. plass
Nettavisens tips: Seriemester

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere