*Nettavisen* Sport.

Dette blir Liverpools nye stadion

Foto: Faksimile Flickr

Ni år gammelt design skal erstatte Anfield.

17.01.12 11:02

Liverpool FC har lenge utredet og diskutert byggingen av et ny stadion. Og nå har klubben bestemt seg, skriver Telegraph.

Så snart finansieringen er på plass vil klubben begynne å bygget et nytt stadion i Stanley Park basert på tegningene som ble sendt inn i den første byggesøknaden i 2003.

60.000 plasser
Stadionet er tegnet av arkitektselskapet AFL og vil ha plass til rundt 60.000 tilskuere mot de 45.000 som Anfield tar i dag. Totalprisen vil ligge på rundt 300 millioner pund – altså seks stykk Fernando Torres.

Selv byggingen er imidlertid et stykke unna. Klubben må først finne nok penger til å gjennomføre planen.

Tegningene og planene som Liverpool nå går for ble vraket av klubbens forrige og forhatte eiere George Gillett og Tom Hicks i 2006 da de kom med et forslag fra et amerikansk arkitektkontor. Kostanden for de prosjekte lå på 400 millioner pund.

Trenger 150 millioner
Nå er Hicks’ og Gilletts forslag lagt på hylla en gang for alle av de nye eierne i Fenway Sports Group.

FSG har også vurdert om det skal settes i gang et helt nytt prosjekt med nye tegninger, men det vil forsinke en eventuell utbygging med minst tre år. Derfor ser det nå ut til at de ni år gamle planene til AFL kan bli en realitet.

Klubben må ha på plass rundt halvparten av de 300 millionene stadion vil koste før det er aktuelt å sette noen spader i jorda. Og det kan være vanskelig nok i seg selv i dagens øknomiske klima. Men det faktum at klubben når ha bestemt seg for hva de skal gå for, kan gjøre det lettere å sikre en avtale om navnerettigheter på anlegget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile Flickr

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.