Dette blir tøft, Arsenal

Foto: Scanpix

Arsène Wenger frykter beinbrudd hos nøkkelspiller rett før sesongens tøffeste program.

28.01.10 07:52

ASTON VILLA - ARSENAL 0-0: Cesc Fabregas var noen få centimeter unna å sikre seier for Arsenal. På overtid i første omgang avsluttet spanjolen fra 15 meter, men ballen klinket i stolpen.

På returen sto to Arsenal-spillere, Tomas Rosicky og Eduardo, perfekt plassert og kranglet nærmest om hvem som skulle avslutte. Sistnevnte fikk æren, men sendte ballen på utrolig vis høyt over mål.

Dermed endte det uavgjort på Villa Stadium.

Enorm Downing-sjanse
Arsenal befinner seg dermed fremdeles på tredjeplass i Premier League. 1-0-seier ville holdt til å sende londonlaget forbi Manchester United og opp på andreplass, med samme poengsum og marginalt svakere målforskjell enn Chelsea - som for øvrig vant enkelt 3-0 over Birmingham.

Aston Villa hadde også sine sjanser til å stikke av med seieren, ikke minst gjennom Stewart Downing. Et strålende innlegg fra Ashley Young bare fem minutter etter pause fant fram til Downing på bakerste stolpe. Venstrevingen hadde åpent mål og bare tre meter fram til en ledelse for hjemmelaget, men klarte på utrolig vis å heade utenfor.

Så nær var Aston Villa et mål som kunne sendt laget forbi både Manchester City og Liverpool på tabellen. I stedet gikk Villa av banen for fjerde seriekamp på rad uten nettkjenning.

Beinbrudd for Vermaelen?
- Vi var solide defensivt, men manglet den offensive gnisten i spillet vårt. Jeg er fornøyd med at vi holdt nullen. I andre omgang hadde de bare én heading, utenom den skapte de ingenting, sier Wenger til Sky Sports.

Han bekymrer seg imidlertid over at både Eduardo og midtstopperen Thomas Vermaelen gikk ut med skade. Sistnevnte kan ha brukket beinet, noe som vil være en gedigen nedtur for titteljagende Arsenal.

- Vi må sjekke røntgenbildene i morgen, for vi frykter beinbrudd. Det er enten en nerve som er lammet eller et brudd i leggen, tror Wenger.

Tøft program
Seieren hadde nok smakt ekstra godt for Arsenal, som har et svært tøft kampprogram foran seg. Neste motstander i Premier League er Manchester United førstkommende søndag, før Chelsea venter helgen etter og Liverpool kommer på besøk påfølgende midtuke.

Innen et par uker kan med andre ord Arsène Wengers drøm om å hente tilbake ligagullet være over, hvis alt går skeis. Trøsten får være at det gjør det neppe.

Morten Gamst Pedersen var for øvrig svært toneangivende da Blackburn vant mot Wigan, mens Landon Donovan scoret sitt første mål i Premier League da Everton sikret seg tre poeng gjennom 2-0-seier mot Sunderland. Tim Cahill scoret Evertons første mål, før Donovan la på til 2-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag