RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette brevet kan felle Sepp Blatters høyre hånd

I TRØBBEL: Jerome Valcke hevder sin uskyld, men har fått et forklaringsproblem etter at dette brevet dukket opp.
I TRØBBEL: Jerome Valcke hevder sin uskyld, men har fått et forklaringsproblem etter at dette brevet dukket opp. Foto: Fabrice Coffrini (AFP / NTB scanpix / SABC)
Sist oppdatert:
FIFA skyldte på avdød finanskomite-leder, men har plutselig fått et forklaringsproblem.

Generalsekretær Jerome Valcke regnes for å være president Sepp Blatters høyre hånd i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Nå trekkes Valcke inn en mulig korrupsjonssak som etterforskes av myndighetene i USA.

Amerikanske påtalemyndigheter gransker en utbetaling på ti millioner dollar, som ble gjort til de tidligere FIFA-toppene Jack Warner og Chuck Blazer fra FIFAs sveitsiske bankkonto i 2008.

Avisen New York Times hevder at utbetalingen ble gjort av generalsekretær Jerome Valcke.

Tirsdag hevdet Valcke sin uskyld og fikk med seg FIFAs mediasjef Delia Fischer på at det var tidligere formann i finanskomiteen hos FIFA, Julio Grondona, som sto for utbetalingen, som i form kan passe med påstanden om at Sør-Afrika kjøpte stemmer for å få lov til å arrangere VM i 2010.

Grondona døde i fjor.

SABC News har imidlertid publisert et brev som ble sendt til Valcke i 2008, som viser at han kjente til utbetalingen.

I brevet ber Sør-Afrikas tidligere fotballpresident Molefi Oliphant om at FIFA holder igjen ti millioner dollar av midler som skulle til Sør-Afrika, for i stedet å sende dem til Diaspora Legacy Programme-fondet, som «skal administreres og implementeres direkte av CONCACAF-president Jack Warner».

Påtalemyndighetene i USA regner brevet som et sentralt bevis i sin sak for å bevise at Warner og Blazer fikk betalt for å stemme på Sør-Afrika under tildelingen av fotball-VM.

Chuck Blazer skal være hovedvitnet til FBI i denne saken, mens Jack Warner er blant de 14 personene som er siktet i korrupsjonssaken som har rystet FIFA siden en rekke arrestasjoner ble gjort i Zürich i forrige uke.

DETTE BREVET ble sendt direkte til Jerome Valcke fra fotballforbundet i Sør-Afrikal, og ber Valcke om å sørge for at 10 millioner dollar blir betalt ut til Jack Warner.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere