Dette er Bergs Europa-drøm

Legia Warszawa flyr høyt i europaligaen. Henning Berg motiveres av at finalen går i den polske hovedstaden.

Legia Warszawa flyr høyt i europaligaen. Henning Berg motiveres av at finalen går i den polske hovedstaden. Foto: (Ap)

Polakkene kan få hjemmefinale.

Legia Warszawa flyr høyt i europaligaen. Henning Berg motiveres av at finalen går i den polske hovedstaden.

Etter to kamper topper Legia sin gruppe med full pott. Onsdag kveld skal Bergs menn bryne seg på poengløse Metalist Kharkiv i Ukraina. Seier vil langt på vei sikre laget avansement til 16-delsfinalen.

Europaligafinalen spilles 27. mai på nasjonalarenaen i Warszawa. Få, om noen, tror Legia blir å se blant finalelagene. Men Berg er ikke redd for å dele drømmene sine med omverdenen.

– Selvfølgelig blir vi motivert av at finalen spilles i Warszawa. Det ville vært en drøm å få spille den. Mange sier at det er umulig, men i fotball kan mye skje. Vi drømmer om finalen slik vi har drømt om å få delta i mesterligaen, sier Berg til Legias nettsted.

Spår tøff kamp

Den polske storklubben har innledet gruppespillet i europaligaen med 1-0-seirer mot belgiske Lokeren (hjemme) og tyrkiske Trabzonspor (borte). Selv om Metalist har tapt begge sine åpningskamper, venter Berg en tøff bortekamp.

– Metalist spiller en fin og teknisk fotball, så vi må kontrollere kampen. Vi er klare og ser fram til å ta den utfordringen. Vi er opptatt av å prestere godt i Europa.

Takler flere fronter

På grunn av urolighetene i Ukraina blir ikke kampen spilt i Kharkiv. I stedet er den flyttet til hovedstaden Kiev.

– Det kan være en fordel, men det viktigste er vårt eget spill. Det er det vi ønsker å konsentrere oss om, sier Berg.

Legia gjør det ikke bare skarpt i Europa. Klubben topper polsk eliteserie på målforskjell foran Jagiellonia Bialystok og Slask Wroclaw. Berg ledet Warszawa-laget til seriegull forrige sesong. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag