*Nettavisen* Sport.

Dette er drømmekjøpene

Foto: (Scanpix/AFP/PA)

I fjor ble Andy Carroll og Fernando Torres kjøpt og solgt i januar. Hvem bytter klubb i år?

03.01.12 11:39

Overgangsvinduet er åpnet, og i England svirrer ryktene raskere enn noensinne. Og ikke tro at store overganger bare skjer på sommeren.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

I fjor ble det tross alt gjort klassesigneringer som Andy Carroll fra Newcastle til Liverpool og Fernando Torres fra Liverpool til Chelsea - for 35 og 50 millioner pund henholdsvis.

Kampen i toppen av Premier League er hardere enn noensinne etter at Manchester City og Tottenham har tatt steget fra middelmådighet til tittelutfordrere. Derfor er det kanskje enda viktigere enn før å gjøre noen justeringer i troppen før siste halvdel av sesongen.

Vi har spurt supporterledere for de seks store klubbene Manchester City, Manchester United, Tottenham, Chelsea, Arsenal og Liverpool om hva de drømmer om og hva de forventer av januarvinduet.

Ta gjerne debatten om hvem din klubb bør kjøpe og selge på våre Facebook-sider.

Manchester City
Tor Sønsteby (Leder i Citys norske supporterklubb)

Hvem håper du klubben kjøper?

- Egentlig ingen. Hvis vi kommer skadefri gjennom 2/3 av januar, er det ingen grunn til å hente inn noen nye dette halvåret. Teknisk sett, er det ikke behov for nye spillere og vi er ute av Champions League. Vi var så heldige at vi hadde penger til å gå rett til butikken og kjøpe det vi trengte før sesongen.

Hvem tror du klubben kjøper?

- Det har vært snakk om en midtbanespiller, men jeg håper heller at vi får solgt noen.

Hvem tror du klubben selger?

- Vi har jo Carlos Tevez, som vi gjerne vil kvitte oss med. Wayne Bridge er en annen som kan forsvinne. Han trener for tiden med juniorlaget. Så har vi også Nedum Onuoha. Det er nok de tre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Manchester United
Dag Langerød (ansvarlig redaktør Manchester United Supporters Club Scandinavian Branch)

Hvem håper du klubben kjøper?

- Hvis United har penger, synes jeg de må handle allerede i januar, og da synes jeg at de skal gjøre et forsøk på Luka Modric. Han er en av få spillere i Premier League med Barcelona-klasse. Jeg ønsker også Gareth Bale, og har egentlig han øverst på lista. Også kunne jeg tenke meg Leighton Baines. Han har en innleggsfot i verdensklasse.

Hvem tror du klubben kjøper?

- Helt ærlig, jeg tror ikke de kjøper noen. Ferguson vil kun ha klare forsterkninger, og ingen av de klubben vil ha er spesielt tilgjengelige til en fornuftig pris.

Hvem tror du klubben selger?

- Jeg tror ikke noen blir solgt, men det blir nok utlån for spillere som Federico Macheda og Mame Biram Diouf.

(Like etter at intervjuet ble gjort, ble det klart at Macheda faktisk lånes ut til QPR.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Akira Suemor

Tottenham
Vidar Edell (leder Tottenhams venner)

Hvem håper du klubben kjøper?

- Jeg håper ikke vi kjøper noen. Laget og stallen er veldig bra nå, og det kan ha en negativ effekt hvis man tøver for mye med overganger.

Hvem tror at klubben kjøper?

- Jeg tror faktisk ikke at vi kjøper noen, heller. Det eneste måtte være at det dukket opp en spesiell spiller, som man ikke visste var tilgjengelig.

Hvem tror du klubben selger?

- Vi har en bred stall, og det er alltid spillere som er gode, men som ikke er fornøyd med spilletiden. Vedran Corluka er mest sannsynlig den som blir solgt i januar.

Arsenal
Bjørn Furuheim (leder Arsenal Norway)

Hvem håper du klubben kjøper?

- Jeg håper at de går for Lukas Podolski. Han er en klassespiller.

Hvem tror du klubben kjøper?

- Vi trenger forsvarsspillere. Jeg tror at Wenger kommer til å låne en back, jeg tror ikke han kommer til å kjøpe. Vi sliter med skader bak der, men har to brukbare backer, så jeg tror ikke Wenger vil kjøpe nå. Jeg tror en spiller som Wayne Bridge ligger godt an. Han sliter med spilletid i City og vi trenger en som kan gå rett inn å spille Premier League.

Hvem tror du klubben selger?

- Det har vært mye rykter på at Andrej Arsjavin skal hjem, men det er vanskelig å si. Ryktene flyr hele tiden. Også tror jeg Arsenal ville ha solgt Manuel Almunia og Sebastien Squillaci om noen vil gi litt penger for dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Baron / Bongarts / Getty Images

Chelsea
Even Strete (leder Chelsea Supporters Norway)

Hvem håper du klubben kjøper?

- Jeg håper vi henter Luka Modric, men tror vel ikke at det kommer til å skje. Jeg kan også nevne Edinson Cavani og Karim Benzema, som jeg tror kunne gjort det bra i England. Nå skal vi spille mot Napoli i Champions League, så jeg tviler på at de ønsker å selge Cavani til oss.

Hvem tror du klubben kjøper?

- Jeg regner med at Gary Cahill kommer fra Bolton. Klubbene er vel enige om pris, men det gjenstår å bli enige om de personlige betingelsene. Forsvaret har ikke fungert i år, og Cahill har spilt bra sammen med John Terry på det engelske landslaget, så det tror jeg blir en bra tilvekst.

Hvem tror du klubben selger?

- Jeg tror Alex, Florent Malouda og Salomon Kalou er på vei ut. De blir nok solgt i januar. Det har også gått noen rykter om Didier Drogba og Fernando Torres, men det tror jeg ikke skjer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Liverpool
Torbjørn Flatin (Kopite-redaktør):

Hvem håper du klubben kjøper?

- Jeg håper at klubben ser på øverste hylle når de skal hente spillere. Hvis jeg skal nevne noen navn, er Jermain Defoe, Edinson Cavani og Gonzalo Higuian spillere jeg kan tenke meg, men det spørs hvor realistisk det er.

Hvem tror du klubben kjøper?

- Jeg tror det er en spiss som står øverst på ønskelista, og det går allerede rykter om Darren Bent, selv om Aston Villa har nektet for at det er aktuelt. Men det er vanskelig å si hvem klubben går for.

Hvem tror du klubben selger?

- Det ryktes om at Dirk Kuyt er på vei ut. Vi har også noen spillere på utlån, som for eksempel Joe Cole og Alberto Aquilani, og de tipper jeg klubben vil prøve å cashe inn på de to etter hvert. Trolig vil det ikke skje noe med de før til sommeren, og i januar er det nok bare Kuyt som er aktuell for et salg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.