Dette er et svært uvanlig syn

IKKE VURDERT: Gazzetta dello Sport så ingen grunn til å vurdere Gianluigi Buffons innsats på Ullevaal, ettersom Norge ikke hadde noen skudd på mål.

IKKE VURDERT: Gazzetta dello Sport så ingen grunn til å vurdere Gianluigi Buffons innsats på Ullevaal, ettersom Norge ikke hadde noen skudd på mål.

Italienske aviser godter seg etter triumfen på Ullevaal.

10.09.14 11:27

ULLEVAAL (Nettavisen): - Norge er et godt lag, men det er tre-fire lag i denne gruppen som vil og kan nå EM. Det står mellom oss, Kroatia, Norge og Bulgaria om de to plassene som gir direkte kvalifisering til mesterskapet, sa Emanuele Giaccherini til Nettavisen etter tirsdagens landskamp på Ullevaal.

POSITIV: Emanuele Giaccherini sier til Nettavisen at Norge bør ha en brukbar mulighet til å kvalifisere seg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Den italienske pressen var ikke like imponert over det norske laget. Storavisen Gazzetta dello Sport har valgt ikke å vurdere Gianluigi Buffons innsats på sin klassiske spillerbørs. Norge hadde nemlig null skudd på mål i møte med verdensmesteren fra 2006.

«Norge er langt, langt unna storhetstiden på 90-tallet. Vikingene hadde ikke et eneste skudd på mål i denne kampen. Laget viste også klare svakheter i forsvaret. Det var skuffende å se på en kveld der Antonio Conte fikk en drømmestart» skriver avisen blant annet.

Avisen omtaler Håvard Nordtveit som nølende, mens Mats Møller Dæhli, Joshua King og Ørjan Nyland er de eneste norske som får godkjent.

Mer positiv er Corriere dello Sport, som omtaler Norge som et godt lag.

«Vi så fyrverkeri mot Nederland, og Conte klarte det samme igjen. Italia fikk en fantastisk start på veien mot EM mot et godt Norge», skriver avisen.

Den stolte fotballnasjonen ser ut til å ha fått en ny kjæledegge i spissen Simone Zaza, som satte inn italienernes første mål. Sassuolo-spissen våkner onsdag opp til overskrifter om «Super-Zaza» og sportsaviser som gir klart uttrykk for at de liker det nye Italia.

Slik er Gazzetta dello Sports spillerbørs:

Norge: Nyland 6 - Elabdellaoui 5, Nordtveit 5, Forren 5, Flo 5 - Dæhli 6 (Norges beste), Johansen 5,5, Skjelbred 5,5, Jenssen 5, Nielsen 5,5 - King 5,5.

Italia: Buffon - Ranocchia 6, Bonucci 7, Astori 6,5 - Darmian 6, Florenzi 6,5, De Rossi 6,5, Giaccherini 7, Mattia De Sciglio 6 - Zaza 8, Immobile 7.

Slik var Nettavisens spillerbørs

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUBLER: Italienske aviser jubler over seieren i Oslo.


Tarik: - Mye positivt
Til tross for 0-2 i den første kvalikkampen, er de norske spillerne sikre på at EM er innen rekkevidde. Tarik Elyounoussi håper å snu den vonde trenden mot i de kommende kvalikkampene.

- Det er mange kamper igjen og nye muligheter mot Malta og Bulgaria om en måned. Vi må bare ta med oss det som er positivt. Fordi jeg synes det var mye bra. Gutta skal ha honnør for innsatsen sier Elyounoussi til Nettavisen.

Hoffenheim-spilleren har tro på prosjektet Per-Mathias Høgmo har satt i gang og mener det er er tidsspørsmål før det snur.

- Vi er i utvikling. Vi blir bedre hele tiden og har veldig, veldig lyst til å lykkes. Før eller senere kommer vi til å gjøre det. Vi får håpe at vi kan reise kjerringa i de neste kampene.

Johansen: - Har ståltro
Joshua King har også tro på at Norge kan snu trenden og begynne å vinne kamper igjen veldig snart.

- Selv om Per-Mathias har jobbet et år med dette prosjektet, har vi troa på han. Ingenting snur over natta. Bare se på Van Gaal i United. Ting tar tid. Vi har troa på oss selv og treneren, sier Joshua King.

Også Stefan Johansen føyer seg inn i rekken av spillere som mener Norge fremdeles har en god sjanse til å nå EM.

- Selvfølgelig! Dette er første kamp. Hvorfor skal vi ikke det? Vi har ståltro at vi skal gå gjennom kvaliken her og klare å kvalifisere oss. Det er nok flere enn oss som kommer til å tape mot Italia.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.