Gå til sidens hovedinnhold

Dette er forskjellen på Real og Atlético

Tiago mener alt presset ligger på byrivalen.

Champions League-finalen anno 2014 er oppgjøret mellom Madrids storebror, Real, som har øst ut milliarder av kroner på individualister de siste årene, mot lillebror Atlético, hvor konkursfaren lenge har vært overhengende og Diego Simeone i stor grad har satt sammen et kollektiv bestående av langt færre stjernenavn.

Denne forskjellen mener da også Atléticos midtbanespiller Tiago gjør at alt presset foran lørdagens finale ligger på de helhvite.

- Etter at de (Real Madrid) vant Champions League for niende gang i 2002, sa de umiddelbart at de skulle vinne nummer ti, og det har blitt en besettelse for dem. De har brukt astronomiske summer på spillerkjøp de 12 årene uten å vinne igjen. For Real er det nærmest en plikt å vinne denne finalen, og de har alt presset på seg, sier Tiago ifølge The Guardian.

Han har vært en bidragsyter til Atléticos sensasjonelle sesong, som allerede er kronet med La Liga-tittelen og som lørdag kveld kan toppes med Champions League-trofeet i Lisboa.

Tiago gir likevel inntrykk av å være overraskende avslappet.

- Vi har allerede vunnet ligaen, og nå kan vi vinne denne turneringen også. Vi fortjener virkelig å være i finalen, og føler at vi ikke har noe å miste. Real Madrid har selvfølgelig noen fantastiske spillere som vi har stor respekt for, men vi frykter ingenting fortsetter portugiseren, før han sier:

- Real er kanskje satt sammen for å vinne dette tiende trofeet, men vi er skapt for å krige. Det var sånn vi vant ligaen, og nå skal vi prøve å gjøre det igjen, avslutter Tiago.

Nettavisen er på plass i Lisboa for å følge Champions League-finalen, og kommer med flere artikler i timene før og etter kampen.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser