Dette er fortsatt kongen, Neymar!

Foto: AP/Scanpix

Lionel Messi vant superduellen. Suverent.

18.12.11 14:55

SANTOS - BARCELONA 0-4:

Den siste tiden har det vært diskutert heftig mellom to gamle fotballhelter om hvem som er verdens beste fotballspiller.

Gode gamle Pelé har hevdet at det brasilianske supertalentet Neymar allerede fortjener tittelen, mens Diego Maradona har snakket for Barcelonas Lionel Messi.

Messi har de siste sesongene sopt inn både priser og titler i stor stil og det er bred enighet om at den lille argentineren så absolutt er blant de aller ypperste i verden.

Første stikk til Messi
Neymar på sin side har fortsatt mye å bevise. 19-åringen spiller fortsatt sin fotball hjemme i Brasil og har enn så lenge ikke fått vise sine kvaliteter på det aller høyeste nivå.

- Pelé må ha tatt feil pille. Han må ha tatt kveldspillen i stedet for morgenpillen, sa Diego Maradona nylig om Pelés uttalelser rundt det at Neymar faktisk var mye bedre enn Messi.

Selv Neymar har reagert på landsmannens uttalelser og den svært talentfulle Santos-stjernen har innrømmet at han fortsatt har et stykke igjen før han er på nivå med argentineren.

Søndag var det duket for duell mellom de to spillerne, da Barcelona møtte nettopp Santos til finale i den såkalte FIFA World Club Cup - eller VM for klubblag som vi kaller det på norsk.

Og det var Messi som først skulle komme i fokus, med positivt fortegn. Den lille angrepsspilleren har bøttet inn mål denne sesongen og i det 17. minutt var han på farten igjen.

Messi, Cesc Fàbregas og Xavi kombinerte fint, før sistnevnte spilte igjennom til førstnevnte. Argentineren var som vanlig kald foran mål og satte ballen forbi Santos-keeper Rafael Cabral.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Afp/scanpix

Hadde full kontroll
Bare noen få minutter senere var det duket for ny Barca-scoring. Dani Alves slo inn fra kanten og ballen havnet hos Xavi. Midtbanemannen fikk kontroll på ballen og skjøt i mål.

Det spanske storlaget hadde kontroll på det meste i første omgang og skapte en rekke gode muligheter. I løpet av første omgang hadde Barca 76 prosent ballinhav.

Rett før pause skulle det bli 3-0. Messi skapte kaos inne i boksen og ballen havnet til slutt hos Francesc Fabregas, som ventet ved bakerste stolpe. Han hadde ingen problemer med å score.

Også i andre omgang fortsatte Barcelona-dominansen og Santos hadde fortsatt lite å by på. Rundt ti minutter før slutt var det igjen duket for Lionel Messi-show.

Dani Alves var nok en gang involvert i framspillet og fant den «argentinske loppen». Santos-forsvaret var ikke spesielt imponerende, men Messi gjorde i hvert fall det han skulle. 0-4!

Dermed kunne Barcelona juble for et nytt trofé i samlingen. Dette var katalanernes andre triumf i turneringen siden den ble introdusert i 2000. Laget vant også i 2009.

PS. Lionel Messi har med dette scoret i alle seks klubbturneringer i kalenderåret 2011. Det samme som Barcelonas Pedro gjorde i 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.