RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Hazard, Rafael Benítez

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Har du råd til flere nedturer i Liverpool nå?

LILLE - LIVERPOOL 1-0: Lille Eden Hazard (19) ga Liverpool nok et slag i trynet da det engelske storlaget spilte sin første åttedelsfinale av Europaligaen.

Den 170 centimeter høye 19-åringen fra La Louvière i Belgia skrudde inn 1-0 for Lille etter 84 minutters spill i Frankrike torsdag kveld.

Målet ble kampens eneste.

Stort talent
Steven Gerrard hadde en god mulighet til å utligne på overtid, men Liverpools kaptein ble stoppet av høyrebacken Franck Béria, som klarte å tvinge ballen ut til en resultatløs corner.

Mickaël Landreau storspilte i målet til hjemmelaget, spesielt i første omgang, mens Eden Hazard altså ble avgjørende i andre omgang.

Hazard ble forrige sesong den første utlendingen i Frankrikes toppserie som fikk utmerkelsen «Årets unge spiller».

Den kvikke og tekniske vingen debuterte på det belgiske landslaget som 17-åring og har allerede elleve A-landskamper. Innsatsen mot Liverpool gjorde neppe noe for å dempe interessen fra større europeiske klubber.

Smart frispark
Høyrevingens mål kom da Lille ble tildelt et frispark på venstresiden, et godt stykke inne på Liverpools banehalvdel.

Hazard gjorde det man bør gjøre i slike situasjoner; han slo nemlig ballen inn i feltet med en skru som sørget for at ballen ville treffe mål dersom ingen forandret retningen på den.

Ballen gikk over de duellerende utespillerne og skrudde vakkert inn i det borte hjørnet til Pepe Reina, som ble satt helt ut av spill fordi ingen forandret ballens retning.

Tapte to av tre hjemmekamper
Liverpool sikrer seg ekstraomganger med 1-0-seier på Anfield, eller avansement med 2-0 eller bedre, men det er ingen selvfølge at den falne storheten klarer dette.

I gruppespillet i Champions League maktet Rafael Benitez' lag bare 1-0 hjemme mot ungarske Debrecen, et svakere lag enn Lille, og mot både Lyon og Fiorentina tapte Liverpool 1-2 hjemme på Anfield.

- Jeg er sikker på at vi vil avansere. Jeg er virkelig fornøyd med spillernes reaksjon når det gjelder måten vi fremsto som lag. Jeg er trygg på at vi kan slå alle lag på Anfield med supporterne i ryggen, fortalte en presset Benitez til Daily Mirror etter kampen.

- Jeg hadde vært bekymret om innsatsen manglet, men vi sto opp - og dersom vi gjentar det neste uke, er jeg sikker på det er vi som går videre, la Benitez til.

Ikke råd til å sparke Benitez?
Et nytt arbeidsuhell mot Lille i returen vil kunne medføre at Rafael Benitez får sparken fra managerjobben i Liverpool, selv om de rødkledde ikke har tradisjon for å sparke managere.

Spørsmålet er om Liverpool har økonomi til å sparke spanjolen. Kanskje er det kun den økonomiske krisen i klubben som gjør at Benitez fortsatt sitter i managerstolen.

Se faktaboksen til høyre for resultater og kampfakta fra torsdagens kamper i Europaligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere