*Nettavisen* Sport.

Dette er LA Galaxy

Foto: AP/Scanpix

David Beckham følger i fotsporene til Pelé og George Best når han skriver under for Los Angeles Galaxy.

11.01.07 21:14

Pelé og George Best var to av stjernene som avsluttet sine karrierer i Nord-Amerika. Nå skal David Beckham gjøre det samme. Den 31 år gamle engelskmannen skriver fredag under på en femårskontrakt verdt 1,6 milliarder kroner med Los Angeles Galaxy.

De færreste nordmenn hadde hørt om denne klubben før Beckham-nyheten kom.

Los Angeles Galaxy er en av 13 klubber i Major League Soccer, den amerikanske proffserien i fotball. Klubben ble grunnlagt 15. juni 1994 og spiller sine hjemmekamper i The Home Depot Center, som tilhører California State University. Banen ligger mellom Los Angeles International Airport og Long Beach.

Major League Soccer er delt inn i to divisjoner; Øst og vest. Forrige sesong endte LA Galaxy på femteplass i vest, og ble dermed snytt for en plass i sluttspillet. Houston Dynamo vant for øvrig sluttspillfinalen.

Klubben trenes av Frank Yallop (42), en tidligere kanadisk landslagsspiller som er født i England og spilte store deler av karrieren i Ipswich Town. Manager i klubben er Alexi Lalas, som ble kjent gjennom godt spill og et svært karakteristisk utseende under fotball-VM i USA i 1994.

Galaxy vant MLS Cup i 2002 og 2005, og US Open Cup i 2001 og 2005, samt CONCACAD Champions Cup i 2000.

Major League Soccer ble grunnlagt 17. desember 1993 og bestod opprinnelig av ti lag. Publikumsinteressen var oppløftende i starten, men dalte etter det første året. Tilskuersnittet har stabilisert seg de siste årene.

Et spesielt trekk ved MLS er at spillerkontraktene inngås med ligaen, ikke med lagene. Spillerne fordeles på lagene på en balansert måte gjennom en draft hvor de dårligste lagene får velge nye spillere først. Toronto FC, et helt nytt lag, har førstvalg i draften som holdes i Indianapolis fredag 12. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.