Dette er Lillestrøms problem

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

For første gang på åtte kamper uten seier i Tippeligaen synes Henning Berg at Lillestrøm var dårlige.

01.08.10 22:14

LILLESTRØM – KONGSVINGER 2-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Lillestrøm har ikke vunnet en kamp i Tippeligaen siden 3-1 mot Strømsgodset 9. mai – og nå synes trener Henning Berg at laget spiller dårlig i tillegg.

- Jeg synes vi var dårlige spillemessig i dag. Det har vi ikke vært i de andre kampene siden 9. mai, men det er vi mot Kongsvinger. Det er ikke tempo nok i spillet, det er ikke nok presisjon, sier han til Nettavisen.

- Vi har vært ustabile i prestasjonene og sluppet inn for mange mål den siste tiden, mener Berg.

Defensivt problem
Lillestrøm lå på bronseplass i Tippeligaen etter 11 runder. 19-7 var målforskjellen på de elleve første kampene – 12-17 er målforskjellen på de åtte siste kampene. Det defensive er altså den store forskjellen.

Også mot Kongsvinger slapp Lillestrøm inn to relativt billige mål.

Det første kom etter 51 minutter – Adem Güven plukket opp en stuss fra Mame Niang etter en lang klarering, og puslete duellspill fra venstreback Ruben Gabrielsen ga KIL-spilleren en forholdsvis enkel oppgave.

Det andre kom åtte minutter senere – overgang etter en Lillestrøm-corner, der ingen hjemmespillere plukker opp Olav Tuelo Johannessen på løp. Alene på bakerste etter en ypperlig overgang avslutter han sikkert. Tuelo startet også kontringen.

- Vi kan ikke slippe inn slike mål på dette nivået, da kan vi ikke forvente å vinne fotballkamper, sier Henning Berg til Nettavisen.

Jobber med det
- Det er ingen som helst tvil om at hele laget ikke er så solide defensivt som tidligere i sesongen. Vi har jobbet med det, vi har ikke bare stått stille og sett på denne utviklingen, men vi har likevel ikke hatt den framgangen vi hadde håpet på i det defensive, legger han til.

Berg mener Lillestrøm ikke er nok på hugget, og antyder at noen svikter oppgavene sine – uten at han vil kommentere enkeltspillere.

Også keeper Stefan Logi Magnusson, som pådro seg rødt kort helt på tampen av kampen, er tydelig på at Lillestrøm må skjerpe seg bakover.

- Vi må bli litt mer kyniske, kanskje litt som Kongsvinger, og så må vi være kjappere i returløpene. Vi må prøve å avverge situasjonene før de oppstår, sier han til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag