*Nettavisen* Sport.

Dette er Manchester-fansens hatobjekter

HATOBJEKTENE: Dette er de fire personene City- og United-fansen misliker mest (øverst fra venstre): David Moyes (City), Wayne Rooney (City), Kenny Dalglish (United) og Luis Suarez (United). Foto: (NTB scanpix)

En stor undersøkelse avslører flere ting om både Manchester City- og United-fansen.

Meningsmålingfirmaet YouGov har spurt 8551 tilhengere av Manchester City og Manchester United om forskjellige temaer. For eksempel hvor i England de bor, hvem de misliker mest og hvordan de ser på seg selv.

Undersøkelsen viser at bare 28 prosent av Uniteds engelske fans bor i Nordvest-England, der Manchester ligger. Tilsvarende tall for City er 49 prosent.

Det ligger med andre ord sannhet i City-fansens påstand om at de heier på «det lokale manchesterlaget», selv om også City har flere fans utenfor Manchester-området enn i (se kart her).

City hater United mer

Denne påstanden betyr nok også mer for City-fansen enn United. Det er i alle fall slik at ni av ti City-fans anser United som deres største hatlag, mens bare tre av ti United-fans har City som hatlag nummer én. Det er flere som misliker Liverpool og Arsenal sterkere.

Når det gjelder hvilke enkeltpersoner man misliker mest, svarer flere Manchester United-fans «Kenny Dalglish» enn «Luis Suarez», som må nøye seg med andreplassen her. Steven Gerrard er nummer tre, Roberto Mancini nummer fire, Fernando Torres nummer fem og Thierry Henry nummer seks.

Francis Lee, Arsene Wenger, Rafael Benitez og Carlos Tevez runder av topp 10 på United-fansens hatliste.

I Manchester City er hatlisten dominert av personer med tilknytning til Manchester United. Det er jo ikke spesielt overraskende, når vi allerede har nevnt at ni av ti City-fans anser United som erkefienden.

Wayne Rooney topper hatlisten, foran David Moyes, mens sir Alex Ferguson faktisk også havner bak Ryan Giggs. Emmanuel Adebayor på femteplass er den eneste uten United-tilknytning på topp 10.

Eric Cantona er nummer seks, David de Gea sju, Wes Brown åtte, Nemanja Vidic ni og Dimitar Berbatov ti.

United-fansen er yngre

Undersøkelsen til YouGov viser også at City-fansen er eldre enn United-fansen. 50,2 prosent av United-fansen er 44 år eller yngre, mens 57,6 prosent av City-fansen er 45 år eller eldre.

Når alt kommer til alt, er imidlertid City- og United-fansen svært like hverandre. YouGov ga dem en liste på mer enn 200 forskjellige personlighetstrekk og ba dem velge de tre positive og tre negative trekkene de identifiserer seg mest med.

Både City- og United-fansen anser seg selv som storhjertede, tilpasningsdyktige, lederfigurer og vennlige.

- Så mange fellestrekk mellom to grupper finner man ikke ofte, skriver YouGov i sin analyse.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag