RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Dette er Riises millionlønn

Sist oppdatert:
Og den kan øke med veldig mange millioner i løpet av kort tid.

NICOSIA (Nettavisen): John Arne Riise kastet seg over Egil Drillo Olsen da han møtte på denne ukas landslagssamling. Roma-spilleren, som jakter rekorden i antall landskamper, var nemlig overlykkelig for den ekstra treningskampen mot Kroatia tirsdag. Etter at han mistet Portugal-kampen grunnet hjernerystelse, sørget nemlig Kroatia-kampen for at han fortsatt holder stø kurs mot norsk rekord.

Riise har imidlertid også andre grunner til å smile.

I løpet av september innledet Riise-leiren samtalene med Roma om en forlengelse av den nåværende kontrakten.

Fet økning
Ifølge tall Nettavisen har sett, utarbeidet av Gazzetta dello Sport, tjener Riise nå 1,6 millioner euro netto. Basert på onsdagens kurs betyr det nesten 13 millioner kroner i årslønn.

Men nå blir det lønnsøkning.

I verste fall «bare» på tre-fire millioner kroner.

I beste fall – kanskje på 7-8 millioner.

Det mener i alle fall Thomas Høy, president i Romas norske supporterklubb og en av Norges fremste Roma-kjennere.

- John Arne Riise tjener 1,6 millioner euro, ja, og er med det Romas 14. beste betalte spiller, sier Høy til Nettavisen.

- Dermed har han veldig gode kort på hånden i kontraktsforhandlingene, legger Høy til.

Skjev lønnsfordeling
Det betyr ifølge Høy at han ganske sikkert kommer til å sitte med en årslønn på minst to millioner euro når forhandlingene er sluttført.

Kanskje også enda mer.

- Problemet er at det er en ganske betydelig skjev fordeling i lønna Roma betaler ut. Spillere som Julio Baptista og Cicinho ligger på 2,6 og 2,2 millioner euro netto, mens spillere som Pizarro, Menez og Cassetti kun tjener 1,8, 1,5 og 1,0 millioner euro. Riise er såpass viktig at jeg vil mene at 2,0 millioner euro er høyst realistisk, sier Høy.

Hadde det kun vært status som skulle bestemme, burde mulighetene også være enda større. Da ville det egentlig kun være superstjernene Francesco Totti og Daniele De Rossi som var klart foran nordmannen.

Totti i toppen
Totti tjener mest med en årslønn på nærmere 40 millioner kroner, mens De Rossi kommer like bak.

- Hvis dette kun handlet om status så er John Arne Riise i kategorien bak Totti og de Rossi. Da ville jeg plassert ham i gruppa med spillere som Mirko Vucinic, Juan og Nicholas Burdisso, som alle tjener mellom 2,2 og 2,6 millioner euro netto i løpet av året, sier Høy.

John Arne Riise vil selv ikke kommentere sin nåværende lønn eller nøyaktig hvor stort lønnshopp han er ute etter for å skrive under på en ny Roma-kontrakt.

Han er likevel meget klar på at han fortjener en lønnsøkning.

- Jeg snakker av prinsipp aldri om hva jeg tjener. Det kommer jeg heller aldri til å gjøre. Derfor vil jeg ikke si noe om de tallene du nevner er riktige eller ikke. Lønninger kan jo også være så mangt nå for tiden. Mange har bonuser, noe kan være prestasjonsbasert og så videre, sier Riise til Nettavisen.

- Om jeg akkurat nå er nummer 13 eller 14 i troppen har jeg heller ingen anelse on. Jeg tenker heller ikke så mye på hva andre spillere tjener.

- Jeg vet imidlertid hvilken status jeg nå har i klubben. Jeg vet veldig godt hvordan jeg har prestert i de to årene jeg har vært her, og jeg vet hvilket nivå klubben ligger på lønnsmessig. Dermed har jeg en klar tanke på hvor mye jeg bør tjene, sier han.

Håper på ny avtale
Riise har halvannet år igjen av den nåværende kontrakten med Roma, men håper å skrive under på en ny fire- eller femårsavtale med klubben.

- Får jeg den lønna jeg ønsker og en såpass lang kontrakt så vil jeg i alle fall være fornøyd.

- Kan du få en lønnsøkning på åtte millioner?

- Det kan jeg ikke kommentere. Jeg vet imidlertid hvor mange drakter klubben selger med mitt navn. Jeg vet at jeg har en høy stjerne blant fansen. Da jeg kom hit fikk jeg den lønna jeg fortjente den gangen. Nå føler jeg at jeg har gjort meg fortjent til en enda bedre kontrakt. Så får vi se om klubben er enig. Jeg regner uansett med at dette går i orden i løpet av den neste måneden, sier John Arne Riise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere