Gå til sidens hovedinnhold

Dette er sjelden vare, Arsenal

Tomas Rosicky sørget for at Champions League-drømmen lever.

WEST BROMWICH - ARSENAL 1-2:

Arsenal har nærmest hatt klippekort på topp fireplasseringer i Premier League de siste årene, men denne sesongen har det gått trått.

Londonklubben står i år i fare for å gå glipp av en Champions League-plass, og dermed også en stor slump penger.

Det er Manchester City, Tottenham, Chelsea og Everton som kjemper om de tre tilgjengelige plassene bak suverene Manchester United.

Lørdag tok Arsène Wengers gutter viktige skritt mot den viktige plasseringen. Da ble vanskelige West Bromwich Albion slått på bortebane.

Frisk Gervinho
I en jevnspilt første omgang var det tsjekkeren Tomas Rosicky som sendte Arsenal i føringen i det 20. minutt.

En frisk Gervinho ble spilt fri i bakrommet. Han driblet av Gareth McAuley før han chippet ballen videre til sin tsjekkiske kompis. Rosicky satte ballen i mål med hodet.

Begge lag hadde muligheter til å påvirke resultatet ytterligere i løpet av de 45 første minuttene, men ingen av dem greide det og Arsenal ledet til pause.

Etter hvilen skulle den samme Rosicky komme if fokus på ny. Midtbanemannen fikk ballen på rundt 16 meter og avsluttet rett på Ben Foster. Keeperen ga retur og de satte Rosicky i mål.

Sist den «lille Mozart» scoret på bortebane i Premier League var tilbake i september 2009. Han hadde kun scoret ett mål på de siste 65 kampene, før han igjen fikk hull på byllen.

Sist gang Rosicky scoret for Arsenal i ligaen var i 5-2-seieren over Tottenham i fjor vinter.

Sendt i dusjen
Det så ut til å gå mot en komfortabel Arsenal-seier, men mot tampen inviterte gjestene WBA tilbake i kampen, da Per Mertesacker forårsaket straffe.

Shane Long var alene med keeper og tyskeren la spissen i bakken. Mertesacker ble sendt i dusjen, men James Morrison sørget for redusering for vertene.

Arsenal har totalt pådratt seg fire røde kort denne sesongen, og er med det den klubben med flest utvisninger i Premier League denne sesongen.

I jakten på en utligning fikk hjemmelaget noen gedigne sjanser mot slutten, men Arsenal holdt unna og er nå på en foreløpig fjerdeplass med sine 56 poeng.

Bak truer imidlertid Chelsea med 55 poeng og én kamp mindre spilt.

Andre resultater i Premier League lørdag: Reading - Southampton 0-2, Norwich - Swansea 2-2, Stoke - Aston Villa 1-3.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket