RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Dette er sjelden vare, Nordtveit!

Sist oppdatert:
21-åringen scoret sitt første landslagsmål.

NORD-IRLAND - NORGE 0-3:

Håvard Nordtveit har de siste sesongene bevist at han er i ferd med å bli en utmerket fotballspiller.

Den defensive midtbanemannen har imponert i klubblaget Borussia Mönchengladbach. Laget ligger helt oppe på tredjeplass i Bundesliga.

Sto med to mål
Men noen goalgetter har aldri den tidligere Arsenal-mannen hvert. Så da han onsdag scoret for det norske landslaget mot Nord-Irland, var det sjelden vare.

Om man ser på statistikken til Nordtveit har han i løpet av karrieren spilt rundt 100 kamper for diverse A-lag på klubbnivå. Kun i to av disse har han scoret.

21-åringens første mål komme tilbake i 2007, for Haugesund. Det skjedde i en cupkamp mot Løv-Ham der Haugesund vant 4-0.

Den andre fulltrefferen kom forrige sesong, i april, for Borussia Mönchengladbach da han satte ballen forbi Kölns keeper i 5-1-seieren over bundesligarivalen.

- Gikk bedre
Etter 44 minutter onsdag kom altså hans tredje scoring på A-lagsnivå siden han spilte sin første kamp tilbake i 2006.

- Når jeg først får sjansen til å klinke til med venstrebenet, så ta jeg den. Jeg burde kanskje gjøre det for Borussia til helgen også, sier Nordtveit til TV 2.

- Jeg synes det gikk bedre for min egen del i andre enn i første. Men jeg gjorde min jobb og følte at jeg gikk litt mer til i duellene, sier tysklandsproffen.

Også landslagssjef Egil Drillo Olsen var fornøyd med ungguttens innsats.

- Han har klart tatt steg framover siden sist han spilte i denne rollen. Han viser at han har kvaliteter både offensivt og defensivt, sier Drillo til TV 2.

- Det er moro å vinne 3-0, men noen ganger er man mer fornøyd med resultatet enn med prestasjonene. Det svingte fælt og vi hadde både gode og dårlige perioder, sier han.

Ingen fotballfest
Første omgangen på Windsor Park ble ikke all verden å skrive hjem om. De som hadde håpet på festfotball, ble nemlig skuffet.

Norge slet med å få orden på spillet sitt og det var faktisk Nord-Irland som kom de første virkelige sjansene. Uten at det skulle bli nettsus.

Martin Paterson var frampå etter 16 minutter, men Rune Jarstein fikk ryddet greit opp. Etter 28 minutter skulle den norske keeperen få svette mer.

Ryan McGivern slo inn foran mål og både Gareth McAuley, Sean Davis og godeste McAuley igjen fikk sjanser på løpende bånd. Her hadde Norge flaks som ikke havnet under.

Egil Drillo Olsens menn var heller ikke helt tannløse og Tom Høgli kom til Norges beste sjansen i kampen da han testet skuddfoten. Fra litt skrått hold bommet han på målet.

Nordtveits første
Mot slutten av omgangen viste Markus Henriksen og Christian Grindheim fram noen takter. Førstnevnte fant Morten Gamst Pedersen, som blåste kula over buret.

Det så ut til å gå mot 0-0 til pause, men i det 44. minutt endte en corner fra Erik Huseklepp etter hvert hos Nordtveit. Han satte ballen via en motspiller og i mål.

Også i andre omgang ble det skapt sjanser. Norge holdt innledningsvis et noe bedre tempo enn i første, selv om det fortsatt var ting å sette fingeren på.

Det var likevel vertene som startet moroa og innbytter Grant McCann testet Jarstein med et godt skudd i det 51. minutt. Den norske keeperen fikk så vidt fistet ballen til side for mål.

For Norges del skapte John Arne Riise, Daniel Braaten og Christian Grindheim noen farligheter. Ballen hadde imidlertid ikke planer om å snike seg forbi Lee Camp og inn i nettet.

Helt på tampen sørget imidlertid innbytterne Tarik Elyounoussi og Espen Ruud for ny norsk jubel, da de satte inn 0-2 og 0-3. Dermed ble det norsk seier i Nord-Irland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere