Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Uniteds største frykt

Manchester Uniteds eiere ser enden på en æra.

Den amerikanske Glazer-familien, som eier Manchester United, er på jakt etter nye investorer til klubben for å refinansiere et lån på rundt 6,5 milliarder kroner. I den forbindelse har de laget et prospekt der de har vært nødt til å nevne hva som kan gå galt for klubben i fremtiden.

15 sider i det 322 siders lange prospektet er viet risikofaktorer, skriver Independent.

Manager-exit
Den største frykten av dem alle? Dagen som en gang må komme. Dagen da 68 år gamle Sir Alex Ferguson takker for seg og forlater jobben som manager i klubben.

Manchester United innrømmer å være svært avhengige av administrasjonen, trenere og spillere.

- Det gjelder også manager Sir Alex Ferguson. Enhver etterfølger til vår manager vil kanskje ikke bli like suksessfull som han har vært, heter det i rapporten.

Men det er ikke bare det å miste mannen som har ledet klubben i 23 år eierne frykter.

Mye kan gå galt
De ramser blant annet opp følgende punkter.

* Den økende styrken til Manchester City. United innrømmer at deres kontinuerlige suksess, spesielt i hjemlige konkurranser, er under press fra klubber som blir støttet av svært rike eiere.

* Utsiktene til en ny UEFA-regel som vil forhindre klubber som United i å delta i Mesterligaen dersom klubbene tar opp høy gjeld eller gjentatte ganger bruker mer penger enn de tjener.

- Dette kan minske vår mulighet til å kjøpe eller beholde toppspillere, og derfor påvirke prestasjonene til laget, heter det i rapporten.

* Populariteten til United kan falle i visse land eller regioner hvis de ikke fortsetter å kjøpe høyprofilerte spillere fra viktige kommersielle regioner. Dette punktet kan sees på som en erkjennelse av at signeringen av sørkoreanske Park Ji-Sung har gitt United økt popularitet i Sør-Korea.

* Lønninger ute av kontroll. Uniteds lønnsutgifter til spillere og støtteapparat økte med rundt 250 millioner kroner til rundt 1,1 milliard kroner det siste året.

- De siste tre årene har lønningene økt ekstremt. Hvis denne trenden fortsetter er vi nødt til å øke lønnskostnadene for å beholde nøkkelspillerne våre. Økte lønninger kan gå hardt ut over klubbens finansielle resultat, heter det i rapporten.

* Frykt for terror. Eierne advarer om at det kan være fare for terroristangrep mot klubbens stadion Old Trafford.

- Et ikonisk stadion som er et potensielt mål for terrorister. I så fall vil det skade klubbens finanser, heter det i rapporten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken