RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Uniteds største frykt

Foto: Andrew Yates (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester Uniteds eiere ser enden på en æra.

Den amerikanske Glazer-familien, som eier Manchester United, er på jakt etter nye investorer til klubben for å refinansiere et lån på rundt 6,5 milliarder kroner. I den forbindelse har de laget et prospekt der de har vært nødt til å nevne hva som kan gå galt for klubben i fremtiden.

15 sider i det 322 siders lange prospektet er viet risikofaktorer, skriver Independent.

Manager-exit
Den største frykten av dem alle? Dagen som en gang må komme. Dagen da 68 år gamle Sir Alex Ferguson takker for seg og forlater jobben som manager i klubben.

Manchester United innrømmer å være svært avhengige av administrasjonen, trenere og spillere.

- Det gjelder også manager Sir Alex Ferguson. Enhver etterfølger til vår manager vil kanskje ikke bli like suksessfull som han har vært, heter det i rapporten.

Men det er ikke bare det å miste mannen som har ledet klubben i 23 år eierne frykter.

Mye kan gå galt
De ramser blant annet opp følgende punkter.

* Den økende styrken til Manchester City. United innrømmer at deres kontinuerlige suksess, spesielt i hjemlige konkurranser, er under press fra klubber som blir støttet av svært rike eiere.

* Utsiktene til en ny UEFA-regel som vil forhindre klubber som United i å delta i Mesterligaen dersom klubbene tar opp høy gjeld eller gjentatte ganger bruker mer penger enn de tjener.

- Dette kan minske vår mulighet til å kjøpe eller beholde toppspillere, og derfor påvirke prestasjonene til laget, heter det i rapporten.

* Populariteten til United kan falle i visse land eller regioner hvis de ikke fortsetter å kjøpe høyprofilerte spillere fra viktige kommersielle regioner. Dette punktet kan sees på som en erkjennelse av at signeringen av sørkoreanske Park Ji-Sung har gitt United økt popularitet i Sør-Korea.

* Lønninger ute av kontroll. Uniteds lønnsutgifter til spillere og støtteapparat økte med rundt 250 millioner kroner til rundt 1,1 milliard kroner det siste året.

- De siste tre årene har lønningene økt ekstremt. Hvis denne trenden fortsetter er vi nødt til å øke lønnskostnadene for å beholde nøkkelspillerne våre. Økte lønninger kan gå hardt ut over klubbens finansielle resultat, heter det i rapporten.

* Frykt for terror. Eierne advarer om at det kan være fare for terroristangrep mot klubbens stadion Old Trafford.

- Et ikonisk stadion som er et potensielt mål for terrorister. I så fall vil det skade klubbens finanser, heter det i rapporten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere