Dette får du ikke lov til, Mix

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

- En kul gest, isolert sett, men vi liker det dårlig, sier Kjetil Siem.

04.11.13 22:40

Rosenborg-spilleren Mikkel «Mix» Diskerud vil donere deler av gullbonusen sin til Haugesund-spillerne dersom de slår Strømsgodset og Rosenborg beseirer Lillestrøm i siste serierunde, slik at Rosenborg vinner Tippeligaen.

- Det er ikke mer enn rett og rimelig at vi deler den når vi ikke klarer å gjøre jobben selv, sier Mix til Haugesunds Avis.

Forslaget har fått mye oppmerksomhet, men er nok ikke veldig realistisk.

Nettavisen tok kontakt med sportslig leder Asbjørn Helgeland i FK Haugesund for å høre om de ville takke ja til pengene.

- Jeg har ikke så lyst til å kommentere det. Min første tanke var at det er et morsomt stunt, og jeg kan love både Rosenborg og hele Fotball-Norge at vi skal gjøre alt vi kan for å prøve å vinne kampen. Der ligger vårt fokus, sier Helgeland til Nettavisen.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Men vil dere ta imot pengene?

- Det har vi ikke tenkt og vurdert ennå. Jeg tror ikke vi skal forholde oss til ennå. Vi får heller ta det når det kommer. Vi skal konsentrere oss om kampen.

Norges Fotballforbund (NFF) er langt tydeligere.

- Man kan ikke gi penger til motstandere. Han vil at de skal vinne, og det er fair nok, men det sender et feil signal. Jeg regner med at dette var en fleip, men det kan misforstås, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til Adresseavisen.

- Det er en kul gest isolert sett, men vi liker det dårlig, legger han til.

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff poengterer at NFF ser humoren i Mix-utspillet.

- Fotballspillere går på banen for å vinne - med eller uten bonus. Dette er nok ment som en morsom gimmick i en kjempespennende serieinnspurt, og Mix er en profil som har gode intensjoner i denne saken. På generelt grunnlag er det likevel lurt å være varsom med å love penger overfor et annet lag knyttet til kamputfall, selv om det her er snakk om å vinne en kamp, sier Graff til Nettavisen.

- Det kan sende feil signaler, avslutter han.

Strømsgodset leder Tippeligaen med ett poengs margin til Rosenborg før siste serierunde. Drammensklubben har også langt bedre målforskjell. Rosenborg er dermed søndag nødt til å ta minst to poeng mer enn Godset for å bli seriemester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.