Gå til sidens hovedinnhold

- Dette fikser Liverpool

Liverpool er inne i en real måltørke, men TV 2 Nettavisen tror engelskmennene vinner greit mot Benfica i Champions League. Se siste nytt om lagene og TV 2 Nettavisens tips her.

TV 2 Nettavisen følger kampene LIVE fra 20.45.

Arsenal – Real Madrid
Første kamp: 1-0
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Arsenal sjokkerte fotball-Europa da de fikk med seg 1-0 hjem fra Madrid, men det er også fordelen med å ha en spiss som Thierry Henry. Med ham på laget er alt mulig.

Onsdag må Arsene Wenger klare seg uten Sol Campbell, Pascal Cygan, Ashley Cole, Robin van Persie og Gael Clichy. Den kvintetten var imidlertid heller ikke med mot Fulham (4-0-seier) i helga, og selv om Fulham var elendige defensivt i den kampen, så ser Arsenal bedre ut enn på en god stund akkurat nå.

Real Madrid er vanskeligere å bedømme. De var i strålende slag helt til de røk for Arsenal. Så kom et nytt tap, før de så sterke ut igjen i helgas 2-1-seier mot Atletico Madrid. Antonio Cassano fikk sjansen i helga på bekostning av Ronaldo, og italieneren imponerte. Det er derfor godt mulig at Cassano starter i denne. Zinedine Zidane er noe usikker.

Noen har spekulert i at Reals tekniske spillere vil tjene på at kampen spilles på den smale Highbury-matta. For TV 2 Nettavisen virker det eneste sikre å være at denne kan ende med hva som helst. Vi ender likevel med Arsenal-avansement på grunn av kampen spilles i London, og uten så veldig mange andre skikkelig gode grunner.

Liverpool – Benfica
Første kamp: 0-1
TV 2 Nettavisens tips: 3-0
Ser man på Liverpools form i Premier League ville dette vært en ”sikker” 1-0 og hjemmeseier. I Champions League har det imidlertid vært annerledes. Liverpool har vært bunnsolide, og alltid prestert når det har vært nødvendig hjemme. Det gjør de nok her også.

Steven Gerrard, som startet på benken i Portugal, er med fra start, og vi velger derfor å se bort fra at Anfield-klubben kun har scoret fire mål de åtte siste kampene, og gikk målløse av banen i to av de tre gruppespillskampene i Champions League. Den eneste som er helt uaktuell til denne kampen er Momo Sissoko, samt Jan Kromkamp og Daniel Agger som har spilt for andre klubber tidligere i årets ecup.

Benfica-spissene Geovanni og Fabrizio Miccoli er tilbake i kampform. Det betyr at Nuno Gomes´ posisjon i laget er truet. Hvis ikke Liverpool brukte opp all flaks og marginer på sin side i Champions League forrige sesong, kan likevel ikke TV 2 Nettavisen skjønne annet enn at laget avanserer etter denne kampen.

Lyon – PSV Eindhoven
Første kamp: 1-0
TV 2 Nettavisen tips: 2-1
Med 1-0 med seg hjem i sekken, og store skadeproblemer for PSV så luker det en ny hjemmeseier lang vei i denne. Det eneste usikkerhetsmomentet er at Lyon selvfølgelig også vil kunne avansere med uavgjort.

Andre Ooijer er ute for gjestene, mens Michael Lamy og Michael Reiziger begge er usikre til denne kampen. Jan Vennegor of Hesselink er også tvilsom med sine kneproblemer.

Lyon har riktignok også sine skadeproblemer. Claudio Cacapa, Jeremy Berthod, Sylvain Monsoreau og Anthony Reveillere er alle ute, og viktige Sydney Gouvo er suspendert. Likevel – Lyon har ikke tapt hjemme i Europa siden 2002, og gjør det heller ikke onsdag kveld. De skal være mer enn gode nok til å holde på 1-0-ledelsen.

AC Milan – Bayern München
Første kamp: 1-1
TV 2 Nettavisens tips: 1-0
Med et så godt utgangspunkt bør hjemmelaget fikse dette. Keeper Dida skal testes før kampstart, mens Kaka, Nesta, Pirlo og Serginho alle er med igjen etter å ha blitt hvilt i helgas Serie A-kamp. Legg imidlertid merke til at viktige Gennaro Gattuso er suspendert. Johann Vogel kommer inn, men det er en klar svekkelse av hjemmelaget.

Oliver Kahn er tilbake mellom stengene for tyskerne, og en Kahn i toppform blir viktig. Veteranen spilte i helgas 1-2-tap for Hamburg – i en kamp Bayern var direkte svake defensivt. Henger noe av usikkerheten fra den kampen igjen, blir de et lett bytte i denne kampen. Er forsvaret tett igjen, blir det jevnere. Likevel tror TV 2 Nettavisen at de tekniske overlegne hjemmespillerne tar hjem seieren og avansementet mot de mer kraftfulle tyskerne.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken