*Nettavisen* Sport.

Dette fnyser Godset-helten av

STORSPILTE: Mounir Hamoud omkranset av Peter Kovacs og Iver Fossum.

STORSPILTE: Mounir Hamoud omkranset av Peter Kovacs og Iver Fossum. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Nei, nei, nei!

DRAMMEN (Nettavisen): Tilbake i 2009 var Mounir Hamoud i storform for Bodø/Glimt. Backen var så god at han ble tatt ut på landslaget.

Forsvarsspilleren satt på benken da Norge slo Tyskland 1-0 i Egil Drillo Olsens comeback som landslagssjef det året, men kom aldri nærmere en debut.

Da Nettavisen i 2009 snakket med daværende Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen om Hamoud, var han klar på at backen hadde en stor framtid.

- Han er den backen med størst potensial i Norge, sa han til Nettavisen.

Samme år rykket imidlertid Glimt ned til førstedivisjon og Hamoud ble med ned. Dermed forsvant han fort fra radaren til Drillo og landslagsledelsen.

Han ble værende i førstedivisjon fram til 2012, da Godset kom på banen og hentet den tidligere Lyn-spilleren tilbake til Østlandet. I sin første sesong var han på banen i 12 ligakamper, mens han i fjor fikk 18 kamper og seriegull.

Begge de to sesongene kom han inn for innbytter i fem av kampene.

- Nei, nei, nei
2014 har åpnet svært bra for 29-åringen og sett bort fra at han gikk glipp av et par kamper på grunn av skade, ser det nå svært lovende ut for Hamoud.

Mot gamleklubben Glimt søndag vartet backen opp med både scoring og assist. Landslaget ønsker han imidlertid ikke å snakke noe om lenger.

- Nei, nei, nei, sier han til Nettavisen og vifter spørsmålet om han igjen kan bli aktuell for landslagsspill med Norge vekk som en irriterende flue.

Strømsgodset-trener Ronny Deila tror på sin side det ikke er en umulighet.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKRYTER: Ronny Deila om Mounir Hamoud. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

- Jeg regner med at et lag som kjemper i toppen og er regjerende seriemester alltid har spillere som er aktuelle for landslaget. Om Mounir fortsetter å gjøre det bra, vil nok Per-Mathias Høgmo følge med på det også, sier han til Nettavisen.

- På sitt beste er han fantastisk, men bunnivået er litt lavt. De tre siste kampene har han vært i godt slag, men han må bli jevnere. På sitt beste har han internasjonal fart og gjør en internasjonal førsteforsvarerjobb. Det så alle mot Glimt, han tok fullstendig luven av dem, sier Godset-treneren.

- Har han levd opp til potensialet?

- Han spiller i Godset nå, som er et lag som har vunnet serien, det er utvikling i seg selv. Han er i en bedre klubb nå, enn han var i Glimt, svarer Deila.

- Ikke som jeg håpet
Hamoud selv føler ikke de siste sesongen har vært slik han skulle ønske. Til tross for en del spilletid i Godset, har han ikke vært et førstevalg på back.

- Det har ikke gått slik jeg hadde trodd og håpet de siste årene, men jeg håper å få en god sesong nå i år. Jeg tenker kun på å gjøre det bra i Godset, det jeg skal gjøre på kamp og trening hver dag. Jeg må være godt forberedt.

Han er enig i at bunnivået må opp, om han skal bli en toppspiller.

- Det er riktig, jeg må heve bunnivået, sier han til Nettavisen.

- Jeg må bli stabil på høyt nivå. Jeg må forberede meg på samme måte som jeg har gjort de siste kampene, så får vi se hvordan det går, sier han.

- Et steg opp
Backen mener søndagens møte med gamleklubben var en fin opptur for Strømsgodset. Klubben gikk på en lei smell borte mot Vålerenga torsdag.

- Ja, det var et steg opp. Glimt har bra kontringssterke, men vi tar de bra ut. Vi scorer to raske og kontrollerer defensivt bak. De var aldri farlige.

Om egen innsats sier han.

- Det er ikke så typisk at jeg gjør det bra mot gamleklubben. Vi var tent for å heve oss etter forrige kamp, men det er artig å få scoring og målgivende.

Strømsgodset ligger på andreplass i Tippeligaen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.