RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette gir også Norge grunn til å juble

VANT: De japanske fotballjentene kunne juble over seier mot Nederland i VM. Det bør også de norske spillerne juble over.
VANT: De japanske fotballjentene kunne juble over seier mot Nederland i VM. Det bør også de norske spillerne juble over. Foto: Rich Lam (Getty Images)
Sist oppdatert:
Norges OL-håp lever etter Japan-seier.

Even Pellerud og resten av det norske landslaget kan sende en blomst til Japan etter at de slo Nederland 2-1 i VMs åttedelsfinale. Resultatet betyr at det blir omspill om den siste OL-plassen mellom fire land.

Sverige, Sveits og Nederland er de øvrige tre landene som fremdeles har håp om en plass i sommerlekene. Tyskland, Frankrike og England har allerede sikret sine plasser med avansement i VM.

Nederland hadde en gyllen mulighet til å stikke av med den fjerde billetten samt VM-kvartfinale, men de regjerende verdensmesterne fra Japan ble for sterke.

Scoringer av Saori Ariyoshi (10.) og Mizuho Sakaguchi (78.) sørget for japansk 2-0-ledelse før Nederland reduserte på overtid. Med seieren fikk Norges kaptein Trine Rønning det som hun ville.

– Så klart krysser vi fingrene for at Japan skal vinne så vi får muligheten til å være med i OL likevel. Vi vil jo dit, sa hun til NTB etter tapet mot England mandag.

OL-kvalifiseringen vil finne sted over nyttår. Trolig i løpet av februar eller mars. Solveig Gulbrandsen, som sagt at hun fortsetter karrieren ut denne sesongen, kan ikke love at hun blir med i en OL-kvalifisering.

– Det kommer an på når den spilles. Februar? Det er veldig lenge til, sa hun.

Japan møter Australia i kvartfinalen. De australske kvinnene sto for en bombe da de slo ut Brasil i åttedelsfinalen.

I de øvrige kvartfinalene spiller Kina mot USA, England møter vertsnasjon Canada, men det blir et heleuropeisk møte mellom Tyskland og Frankrike. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere