*Nettavisen* Sport.

Dette gjør Ryan Giggs stolt

Foto: Photos/Scanpix

- Det er helt fantastisk, sier Manchester United-veteranen.

Wales har aldri vært noen stormakt i fotball, men den lille britiske nasjonen har likevel fostret en rekke habile spillere.

Den meste kjente og utvilsomt mest meritterte av dem alle, er Manchester Uniteds Ryan Giggs. Veteranen har vært med på det meste i løpet av karrieren hos Old Trafford-klubben.

- Fantastisk for Wales
Men selv om 37-åringen har tilbrakt det meste av livet i Manchester, har han likevel sterke følelser for Wales. Derfor gleder det ham litt ekstra å se Swansea gjøre det bra i Premier League.

- Det er helt fantastisk for walisisk fotball at Swansea biter fra seg i Premier League, sier Manchester United-helten på en pressekonferanse onsdag.

- Som waliser, ser jeg virkelig fram til at Manchester United skal besøke Wales for første gang i Premier Leagues historie, sier han videre.

Swansea er som kjent det første walisiske laget som spiller i Premier League, etter at ligaen ble grunnlagt i 1992, og lørdag tar altså United turen over til nabolandet for å møte nykommerne.

- Swansea er en flott by og klubben har stor støtte og et fantastisk stadion. Alle ligakamper er tøffe og det er jeg sikker på at oppgjøret mot «Svanene» også vil bli, forteller 37-åringen.

64 landskamper
Giggs har bare vært på banen i seks ligakamper for United denne sesongen, men håper å få sjansen til å spille mot sine landsmenn på Liberty Stadium.

Veteranen er selv født i Cardiff og har totalt 65 landskamper for Wales.

Giggs la opp på landslaget i 2007. Et stort internasjonalt mesterskap er en av de få tingene veteranen ikke har fått oppleve på fotballbanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag