RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette gjør Arsenal best i Premier League

DØDBALLMÅL: Laurent Koscielny scoret for Arsenal etter et hjørnespark.
DØDBALLMÅL: Laurent Koscielny scoret for Arsenal etter et hjørnespark. Foto: Nigel French (PA / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
«The Gunners» har et dødelig våpen.

ARSENAL - LEICESTER 2-1:

Da Laurent Koscielny kjempet seg fram og sendte Arsenal opp i 1-0 hjemme mot Leicester tirsdag, scoret han klubbens 14. dødballmål i ligaen denne sesongen. Det er flere mål fra dødball enn noe annet lag, ifølge Opta.

Mye av grunnen til dette kan nok være at playmaker Mesüt Özil virkelig begynner å finne formen. Tirsdag vartet han opp med corneren som førte til 1-0-målet og har nå tre mål og to assist på sine fire siste kamper totalt.

Både Özils form, dødballekspertisen og de tre poengene Arsenal tok fra møtet med Leicester kommer til å bli svært viktig i kampen om fjerdeplassen.

Med tre poeng tirsdag har Arsenal nå 45 poeng i Premier League.

- Det var viktig å vinne etter at vi tapte derbyet, men det var ikke vår beste kamp. Jeg kan ikke tro at Leicester er sist i ligaen. De spilte veldig bra, og fortsetter de slik kommer de ikke til å ligge i bunnen lenge. De er blant de beste lagene som har kommet hit denne sesongen, sier matchvinner Walcott i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Scoret to
Leicester fik noen gode muligheter innledningsvis på Emirates og Riyad Mahrez kunne fort ha sendt gjestene foran i løpet av de første 15 minuttene.

Arsenal hadde også sitt å by på og Theo Walcott kunne fort fikset ledelse etter et kvarter, men ble stoppet av superveteran mark Schwarzer.

Først etter 28 minutter skulle det lykkes for vertene. Mesüt Özil slo en corner og Laurent Kocielny kom før på ballen i feltet og dundret inn ledermålet.

Sant Cazorla hadde en stor mulighet i forkant av scoringen og spanjolens avslutning resultere i hjørnesparket som til slutt endte i nettmaskene.

Noen minutter før pause doblet hjemmelaget ledelsen. Özil fikk god tid og sendte i veien et skudd, men Schwarzer fikk hendene på ballen. Returen havnet imidlertid rett i føttene på Walcott og vingen sørget for 2-0.

Leicester-nykommer Andrej Kramaric fikk ikke vist all verden de første 45 minuttene, men hadde et frekt hælspark til Mahrez, som skapte en sjanse.

Ved pause var det uansett Arsenal som ledet 2-0.

Ny spenning
Rett etter pause skulle nevnte Kramaric komme i fokus igjen. Spissen fikk en gratismulighet etter en svak Koscielny-klarering og klinket inn reduseringen.

Dermed var det ny spenning i kampen.

Nå hadde gjestene fått blod på tann og i det 70. minutt var Mahrez på ferde igjen. Han avsluttet godt, men like til side for målet til David Ospina.

Ti minutter fikk Kramaric en ny mulighet da han plutselig kom alene med keeper Ospina, men spissens lobb havnet rett i klypene på keeper.

Til tross for hele fem minutter tillegg og helhjertet innsats klarte aldri Leicester å komme nærmere noen utligning og dermed tok vertene alle tre poengene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere