*Nettavisen* Sport.

Dette har ikke skjedd på 19 år

Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Men lørdag kunne endelig Sogndal juble mot Viking.

SOGNDAL - VIKING 1-0:

Viking har gjort sine saker meget bra etter at svenske Kjell Jonevret tok over jobben som hovedtrener og denne sesongen er siddisene bra med i medaljekampen.

Seier borte mot hardkjempende Sogndal lørdag ville sendt stavangerlaget opp i ryggen på bronseplasserte Aalesund, men det å plukke poeng i saftbygda er ingen lett oppgave.

For selv om de hvitkledte ikke hadde slått Viking siden 1994 i ligasammenheng før lørdagen batalje klarte ikke Viking å skape nevneverdig foran nesa på keeper Erik Dahlin.

Og selv om keeper Rune Jarstein sto en meget god kamp for Jonevrets menn, klarte han ikke å hindre at Rune Bolseth ble matchvinner i det 81. minutt.

Tre poeng og Sogndals første seier mot Viking 19 år betyr at saftkokerlaget nå står med 29 poeng og er oppe på en foreløpig sjetteplass i Tippeligaen etter 21 kamper.

Viking blir stående med sine 34 poeng og har nå én kamp mindre spilt enn AaFK. Skulle tangotrøyene vinne hjemme mot Start søndag, vil de skaffe seg en god luke på siddisene.

Gjeeeeeeeesp!
Første omgang var en slapp affære fra begge lags side, og de fremmøtte på Fosshaugane hadde nok mest glede av det varme været.

De helt store målsjansene uteble og ingen av e to lagene virket spesielt motivert. Sogndal hadde et lite overtak, men det sto 0-0 mellom lagene til pause.

Vi måtte et stykke ut i andre omgang før det virkelig ble noe å sette peanøttene i halsen for. Viking var farlig frampå i det 62. minutt.

Et innlegg fra Trond Olsen holdt på å finne veien helt inn i nettmaskene, men Dahlin i buret var ikke så lett og lure, og fikk kontroll på situasjonen.

Like etter var gjestene frampå igjen. Ulrik Flo rotet det til på midtbanen og Vikings Benjamin Sulimani ble spilt igjennom. Dahlin kom imidlertid ut å reddet.

Returen ble fanget opp av Viking mens Sogndals keeper lå nede og igjen havnet ballen hos Sulimani. Denne gangen skjøt spissen over målet.

Reddet straffe
Hadde ballen gått i mål, kunne det fort blitt en omdiskutert situasjon, siden Sogndals keeper lå skadet, men siden ballen gikk over ble det ikke så mye å krangle om.

Sogndal hadde også hatt neon sjanser og i det 70. minutt fikk de alle sjansers mor, et straffespark, da storscorer Malick Mane ble dyttet inne i feltet og gikk over ende.

Mane tok selv ansvar fra elleve meter, men i duell med Rune Jarstein kom han til kort. Landslagskeeperen reddet mesterlig, og tok seg også av returen.

Jarstein, som måtte tåle en del kritikk etter landskampen mot Sverige nylig, sto en meget god kamp for Viking og viste at formen er inne til høstens VM-kvalifisering.

Med ni minutter igjen måtte likevel Jarstein kapitulere. Etter en duell i feltet havnet ballen hos Rune Bolseth og midtbanemannen hamret inn vinnermålet på Fosshaugane.

Viking klarte aldri å svare og må dermed reise hjem til Stavanger med tom sekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.