*Nettavisen* Sport.

Dette har ikke skjedd på to år

Foto: Scanpix/Ness, Jan Kåre

Haugesund gikk målløse av banen igjen.

20.07.12 21:08

HAUGESUND - SOGNDAL 0-0

Haugesund ønsket å reise seg etter at det ble tap 0-1 for Rosenborg i forrige serierunde.

Men det ble en ny målløs kamp for Jostein Grindhaugs menn.

Da heller ikke Sogndal maktet å score, ble det den første målløse ligakampen i Haugesund siden Tromsø gjestet banen 28. august 2010.

- Nytter ikke å kaste stein
Jostein Grindhaug var skuffet over at laget hans nok en gang gikk målløst av banen.

- Vi hever oss i andreomgang, og det er litt bittert at vi ikke får med oss tre poeng i dag. Sogndal er ikke bedre enn at vi skal klare det, sier Grindhaug til TV 2 etter kampslutt.

For Grindhaug var ikke voldsomt imponert over det gjestene kom med. Han innrømmer imidlertid at laget hans heller ikke leverte opp mot sitt beste.

- Jeg synes ikke de er voldsomt gode. Det er kun vi selv som gjør at vi ikke vinner i dag. Når det er sagt, er vi ikke så gode heller. Det nytter ikke kaste stein på andre når vi ikke er så mye bedre sjøl, sier Grindhaug, som mener Haugesund har meldt seg ut av medaljekampen.

Fornøyd Sogndal-kaptein
Langt mer fornøyd var Sogndal-kaptein Henrik Furebotn etter at laget hans tok et viktig bortepoeng i Haugesund.

- Det er klart vi er fornøyd. Haugesund er et av Norges beste hjemmelag. Hadde vi vært heldige, kunne vi fått med oss tre poeng, sier han til TV 2.

Han erkjenner imidlertid at laget hans risikerte å tomhendte hjem.

- Begge lagene kunne vunnet denne kampen, sier Furebotn.

Redning på streken
Gjestene fikk kampen inn i sitt spor i den første omgangen og var slett ikke ufarlige på dødballer og lange innkast.

Malick Mane fikk den største sjansen i omgangen da han komme alene med Per Morten Kristiansen og fikk avsluttet fra sju meters hold. Haugesund-keeperen gjorde seg stor og fikk blokkert det harde skuddet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan Kåre Ness/SCANPIX

Ikke lenge etter, viste Nikola Djurdjic hvorfor han er Haugesunds heteste salgsobjekt. Serberen kom seg gjennom alene med Kenneth Udjus, men plasserte ballen rett utenfor målet.

Haugesund kan takke Andrés Már Jóhannesson for at laget ikke havnet under etter 35 minutter. Gustav Valsvik steg til værs og headet mot mål, men islendingen sto på steken og avverget.

Positive innhopp
I andre omgang var det Haugesund som hadde medvind, men det var Sogndal og Ulrik Flo som skapte den første sjansen allerede etter ti sekunder. Skuddet havnet imidlertid langt over og utenfor.

Haugesund var upresise i pasningsspillet, og det seiersvante hjemmepublikummet begynte å bli en smule frustrert i solskinnet på stadion.

Jostein Grindhaug tok grep og sendte Håvard Storbæk og Eirik Mæland på banen, mens Michael Haukås og Ugonna Anyora gikk ut.

Begge innbytterne involverte seg positivt fra start, og det var etter en corner fra Storbæk at Mæland fikk en stor mulighet til å sette ballen i mål. Udjus reddet med en flott beinparade.

Haugesund presset på for seiersmålet i sluttminuttene, men da Udjus dro fram en ny glimrende redning på Storbæks forsøk på overtid, endte det 0-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.