*Nettavisen* Sport.

Dette har ingen klart denne sesongen

Foto: Afp / NTB Scanpix

Og Manchester United gjorde det med stil.

27.11.13 23:11

BAYER LEVERKUSEN - MANCHESTER UNITED 0-5:

Bayer Leverkusen sto med en imponerende hjemmestatistikk før onsdagens møte med Manchester United i Champions League. Bundesliga-laget sto nemlig uten tap i alle turneringer, og det var bare Bayern München som hadde fått med seg ett poeng.

Det var altså før onsdagens kamp. Manchester United var dødelig effektive, og med hjelp av Wayne Rooneys silkefot, kunne Antonio Valencia, Jonny Evans, Chris Smalling, Nani og et selvmål sørge for at United vant 5-0.

Stolt Moyes
David Moyes var selvsagt svært fornøyd.

- Det er så mange gode prestasjoner. Å komme til Tyskland og få et slikt resultat mot Leverkusen, som ligger på andreplass i Bundesliga bak Bayern, gir deg en idé om hvor god denne prestasjonen er, sier Moyes til BBC.

United-manageren håper nå at laget kan bygge på dette resultatet og vise lignende takter også i Premier League.

- Dette var noe jeg har håpet å få se oftere. Det har vært tegn på at vi begynner å bli bedre, men også tegn på at vi sløser med flere sjanser.

Servitøren Rooney
United tok ledelsen etter at Shinji Kagawa vant igjen ballen og spilte videre til Wayne Rooney. Den engelske landslagsspissen fant Antonio Valencia, som sendte gjestene i ledelsen midtveis i første omgang.

Rooney var nok en gang assistent da United økte ledelsen etter halvtimen. Denne gangen var det Emir Spahic som styrte ballen i eget mål etter et perfekt slått innlegg fra 28-åringen.

Gjestene fra England viste effektivitet i mesterklasse og scoret egentlig på det de hadde i den første omgangen. Da Leverkusen prøvde seg, ble de som regel effektivt stoppet.

Dermed kunne United gå til pause stinne av selvtillit da Svein Oddvar Moen blåste i fløyta for halv tid.

Mer Rooney-show
Wayne Rooney fortsatte der han slapp i den første omgangen og serverte sine lagkamerater også i den andre omgangen.

Etter 66 minutter avsluttet han imidlertid relativt svakt, og Leno fikk parert skuddet med beina. På returen dukket Evans opp og satte inn 3-0.

Et snaut kvarter før slutt ble Rooney tredd gjennom av Kagawa. Chippen over Leno havnet rett til Chris Smalling, som ikke kunne unngå å score.

United ga seg imidlertid ikke med det. Ryan Giggs servrerte Nani, som satte inn de regjerende Premier League-mesternes femte for dagen.

Med en imponerende 5-0-seier er Manchester United klar for sluttspillet i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.