*Nettavisen* Sport.

Dette har overrasket Suarez

KOMPISER: Luis Suarez sier Steven Gerrard har hjulpet ham både på og utenfor banen. Foto: Peter Byrne (PA / NTB scanpix)

- Vi har egentlig ikke det som kreves, sier han.

25.04.14 09:16

Liverpools Luis Suarez har vært denne sesongens store spiller i Premier League. Spissen har banket inn 30 mål på 30 ligakamper så langt.

Mannen fra Uruguay er en viktig grunn til at de røde fra Merseyside ligger på toppen av tabellen når kun tre kamper gjenstår av sesongen på balløya.

Suarez' Liverpool-karriere har vært preget av mange skandaler og kontroverser, men denne sesongen har spissen virket langt mer balansert.

Siden han kom til Premier League har 27-åringen vært involvert i en rasismesak med Patrice Evra, satt tennene i Chelseas Branislav Ivanovic og generelt irritert motspillere og fans med en spillestil som både er intens og noen ganger langt over streken. I år har det imidlertid handlet om fotball.

Suarez har tidligere trukket fram manager Brendan Rodgers som en viktig brikke til at han har hatt fult fokus på fotball denne sesongen. I et intervju med storavisen The Guardian trekker uruguayaneren nå fram en annen.

- En viktig person
Nemlig kaptein og venn, Steven Gerrard.

- Han hjalp meg i løpet av sommeren og jeg er takknemlig for alt han gjorde. Han vil alltid stå igjen som en viktig person i min karriere. Det er ingen tvil om at alle i fotballverdenen vet hva han står for. Han gir mye til denne gruppen med spillere og han er en stor kaptein på alle måter, mener uruguayaneren.

- Han respekterer anders avgjørelser, til tross for at han er kaptein og at han har vært i klubben i 15 år. Hans ord er ikke viktigere enn andres. Han respekterer avgjørelser og det viser hvor stor han er. Han viser dette også utenfor banen, som en venn og han sto ved meg gjennom den tøffe tiden.

Suarez holdt på å forlate Liverpool sist sommer, da blant andre Arsenal ønsket å punge ut for spissen, men Liverpools eiere ga et rungende nei.

27-åringen prøvde å sutre seg til en annen klubb gjennom avisene, men det lyktes heller ikke. Suarez har nok ikke angret på at han til slutt valgte å bli.

- Ikke det som kreves
Med seier over Chelsea vil de røde ta et langt steg mot sin første ligatittel i Premier League-æraen. Suarez er litt overrasket over den gode sesongen.

- Skulle vi vinne tittelen, vil det være en prestasjon ingen hadde trodd vi skulle klare før sesongen. Vi har et godt lag, men om du ser på hele troppen samlet, har vi ikke den bredden som kreves for å være helt der oppe.

- Vi har gode spillere, som viser hvorfor de er i Liverpool. Det vi er i ferd med å gjøre er helt utrolig, spesielt i England, siden lag som Chelsea, Arsenal og Manchester City har brukt mye penger. Selv Tottenham brukte over 120 millioner euro før denne sesongen. Vi har investert lite penger, men er likevel i den situasjonen at vi kan vinne nå og det er helt fantastisk, sier Suarez.

Stort potensial
Liverpool-eier John W. Henry, som skal ha en del av æren for at Liverpool har blitt snudd fra randen av konkurs til en eventyrhistorie, har stor tro på at den tradisjonsrike klubben vil bygge videre på suksessen den har opplevd nå.

Han mener klubbens mange unge spillere vitner om en spennende framtid.

- Ja, det er mange unge spillere med stort potensial. Spillere som Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, Luis Alberto, selv om han ikke har spilt mye, Joe Allen og Joe Flanagan, sier den mektige Liverpool-eieren til The Guardian.

Nevnte Daniel Sturridge har vært ute med skade siden møtet med Manchester City, men det er ventet at spissen vil være tilbake mot de blå fra London.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag