Gå til sidens hovedinnhold

Dette har United aldri opplevd

Liverpools gullhåp lever etter at rivalen ble ydmyket.

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0-3:

Før søndagens møte mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford hadde ikke hjemmelaget fått straffe imot på eget gress siden desember 2011.

Mot Liverpool skulle imidlertid den statistikken brytes. Til gangs.

Liverpool fikk nemlig ikke bare én straffe, ikke to, men tre. Dermed har United for første gang i Premier League-historien fått mer enn én straffe imot på Old Trafford. Det er statistikkekspertene i Opta som skriver dette.

- Litt kjepphøy
Liverpool-kaptein Steven Gerrard omsatte to av straffesparkene i mål og sørget med for at det ble en svært så hyggelig kamp for de tilreisende.

Opta melder for øvrig at Gerrard nå er den spilleren som har scoret flest mål mot nettopp United på Old Trafford i Premier League noensinne, med fem.

- På den siste straffen var jeg kanskje litt kjepphøy, sier Gerrard ifølge BBC.

Med tre poeng med seg i bagasjen hjem er Liverpool nå oppe i 62 poeng. De røde er fire poeng bak ligaleder Chelsea og har én kamp mindre spilt.

- Dette er en fantastisk dag for meg personlig, men vi kom hit for å vinne. Vi skal kose oss med dette i kveld, men vi må se videre. Vi har vist at vi er utfordrere til tittelen og vi skal kjempe til siste slutt, sier Gerrard ifølge BBC.

- Vi hadde kontroll på midtbanen og kontroll på kampen i dag. Uniteds forsvar kommer ikke til å få det tøffere, enn det de fikk mot spissene våre i dag. Vi har troen på at vi kan vinne ligaen. Men det er enkelt å prate om det, Nå må vi prestere på samme måte mot Cardiff og Sunderland, sier kapteinen.

United står fortsatt med sine 48 poeng.

- Jeg tror det er best vi ikke snakker om straffene. Noen av dem var riktig idømt, andre var ikke riktig idømt, sier Manchester United-sjef David Moyes.

- Etter en svak første omgang, var det viktig at vi gikk hardt ut etter pause, men i stedet så gir vi bort et mål og da blir det vanskelig for oss. Jeg hadde ikke en gang satt meg, før vi roter det til. Vi satset mye framover, men det gjorde oss sårbare for kontringer, sier den pressede skotten.

Åpnet friskt
Det var Liverpool som åpnet kampen best og allerede etter noen minutter kom Daniel Sturridge til en brukbar sjanse innenfor 16-meteren. Spissen måtte imidlertid avslutte med feil fot og skjøt utenfor fra god posisjon.

For gjestene var Sturridge, Raheem Sterling og Luis Suarez alle bevegelige og lekne og Brendan Rodgers' menn hadde mest å by på offensivt før pause.

Vertene kom også til noen halvsjanser, blant annet ved Robin van Persie, men ballen gikk ikke helt nederlenderens vei i denne omgangen.

De helt store målsjansene uteble lenge. Sturridge fikk en ny brukbar mulighet i det 21. minutt, men også her var avslutningen for svak.

Først i det 34. minutt skulle scoringen komme. Luis Suarez fikk ballen ute på siden og prøvde å ta seg forbi Rafael. Den brasilianske backen fikk ballen i hånden og dommer Mark Clattenburg pekte på krittmerket. Steven Gerrard satte ballen sikkert i mål i duellen med United-keeper David De Gea.

Rødt kort?
Rafael hadde noen minutter før straffesituasjonen pådratt seg gult kort og var heldig som ikke fikk det andre da han stoppet ballen med hånden.

- Han burde vært utvist, sier Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Liverpool er for øvrig det laget som har fått flest straffespark i Premier League denne sesongen, med ni. Målet var også Gerrards niende for sesongen.

Det skulle drøye helt til det 44. minutt før hjemmelaget fikk sitt første skudd på mål. Adnan Januzaj jobbet bra på kant og fant Wayne Rooney. United-spissen klemte til, men Simon Mignolet vartet opp med en solid redning.

Rooney vant tilbake ballen, men ved neste korsvei var det Martin Skrtel som fikk blokkert avslutningen. Dermed sto det 1-0 til Liverpool ved pause.

Ny straffe
Bare minutter var spilt av andre omgang da dommer Clattenburg igjen måtte ta fløyten i munnen og blåse straffe. Igjen gikk det i Liverpools favør.

Lille Joe Allen fikk en dytt i ryggen av Phil Jones inne i feltet og det så ut som en grei avgjørelse. Igjen var Gerrard sikker fra krittet og det sto 2-0.

Mål nummer ti for Liverpool-kapteinen.

Etter 2-0-målet kom det kjapt et par straffesituasjoner i motsatt ende av banen, også. Først slo Rafael en ball inn, som så ut til å være i nærheten av hånden til Glen Johnson og like etter ble Rooney tatt inne i Liverpools boks.

Clattenburg vinket spillet videre ved begge anledninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

På stillingen 2-0 tok hjemmelaget mer over og skapte en del sjanser, men Liverpool holdt bra unna. Både Martin Skrtel og Daniel Agger spilte med hjertet utenpå drakten i denne kampen og ofret mye for å slippe baklengs.

Rødt kort
I det 77. minutt ble det på ny straffe og igjen til Liverpool. Daniel Sturridge gikk over ende etter en duell med Nemanja Vidic i feltet og igjen pekte Clattenburg på straffemerket. Vidic fikk sitt andre gule og måtte gå av banen.

Reprisen viste imidlertid at Vidic ikke var borti Sturridge i denne situasjonen og derfor var det kanskje litt rettferdig at Gerrard denne gangen satte ballen i stolpen. United måtte uansett avslutte kampen med ti mann på banen.

Like etter gikk Sturridge igjen i bakken innenfor 16-meteren, men denne gangen ble det ikke blåst, selv om det nok var nærmere straffe denne gangen enn da Sturridge fikk overbevist Clattenburg om det minutter tidligere.

Det skulle uansett bli Liverpools dag i Manchester. Seks minutter før slutt ble Luis Suarez spilt igjennom og spissen fikset 3-0 og sikret tre poeng.

Rett før scoringen hadde Suarez også misbrukt en stor mulighet. Liverpool-spissen avsluttet godt, men De Gea reddet mesterlig. Redningen ble nok likevel ingen trøst for den spanske keeperen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken