*Nettavisen* Sport.

Dette husker vi fra Tippeligaen 2011

Foto: Montasje Scanpix

Sesongen nærmer seg slutten. Vi ba norske fotballeksperter oppsummere høydepunktene.

27.11.11 10:07

OSLO (Nettavisen): Tippeligasesongen 2011 er ferdigspilt. Molde står igjen som de store seierherrene, mens Sarpsborg og Start må ta den tunge turen ned i førstedivisjon.

Det har vært en innholdsrik sesong. Norsk fotball har fått frem nye profiler, storlagene har i stor grad skuffet, ingen av de norske lagene kom seg videre i europacupene og utenomsportslige skandaler har stått i kø.

Nettavisen spurte et knippe norske eksperter om hva som er det beste og verste de husker fra årets sesong.

Lars Tjærnås:
Tjærnås` positive overraskelse: Det beste er at sesongen har gitt mange unge spillere mye spilletid og god matching på høyt nivå, og at ganske mange har tatt vare på sjansen og vist god utvikling. I en svak sesong for norsk fotball er det likevel en investering i en lysere fremtid at ungdommen har grepet sjansene.

Tjærnås` negative overraskelse: Det verste er sakene som har skapt mye støy og oppmerksomhet utenfor banen. «Gunnarsson-saken» handler om annet enn spillet på banen. Jeg skal ikke gjøre meg til dommer i den, men snakker helt sikkert for alle når jeg sier at vi ønsker at det er jubel, scoringer og prestasjoner som skal være det idretten vi elsker skal handle om. Rent sportslig er flere av klubbene med størst potensial en skuffelse.

Daniel Nannskog:
Nannskogs positive overraskelse: Ole Gunnar Solskjær og Molde. Det er veldig sterkt at han klarte å ta gull i sin første sesong som hovedtrener.

Nannskogs negative overraskelse: Start. At de klarte å rote det til, med den spillerstallen de har til rådighet. Det er en sekstenlagsserie, med lag som Sarpsborg og Sogndal. At da Start klarer å rykke ned, det overrasker meg.

Øyvind Alsaker:
Alsakers positive overraskelse: Der må jeg svare Kim Ojos inntreden i norsk fotball. Han har vært veldig god, og markerte seg i første kamp, da han scoret mot Rosenborg. Med han på laget så Brann plutselig gode ut.

Alsakers negative overraskelse: De store lagene. Det er for dårlig av klubber som Rosenborg, Vålerenga og Viking, som egentlig bør kjempe om gull hver sesong. Når du ser hva de får til i Tromsø, Haugesund og Odd Grenland, som er små klubber, er det for dårlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Scanpix

Tore Pedersen:
Pedersens positive overraskelse: Tippeligaen er en morsom liga å se på, og det er åpen og fin fotball. Men det kan kanskje gå under det negative, også, med tanke på at det er dårlig forsvarsspill, og så videre.

Pedersens negative overraskelse: De norske lagenes innsats i europacupene, kanskje med unntak av Godset, som jeg synes kom fra det med æren i behold. De gikk med hodet hevet ut fra møtet med Atletico Madrid. Men det er negativt for omdømmet til norsk fotball at lagene ikke gjør det bedre i Europa.

Arne Erlandsen:
Erlandsens positive overraskelse: Moldes angrepsfotball. Det har vært gøy å se de spille fotball i år.

Erlandsens negative overraskelse: At så få av de unge spillerne som kom opp i fjor, ikke har utviklet seg nevneverdig videre i år.

Hva husker du best fra Tippeligaen 2011? Diskuter under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.