RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette irriterer dem fortsatt

Foto: Jon Eeg / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Det var utrolig surt, sier Bjørn Helge Riise.

LILLESTRØM (Nettavisen): Siden starten av 2000-tallet, har Lillestrøm spilt to cupfinaler. Det ble tap mot Molde i 2005, før pokalen ble løftet etter 2-0-seier mot Haugesund i 2007.

Felles for finalene: Frode Kippe og Bjørn Helge Riise spilte begge.

I dag, åtte år etter tapet mot Molde i 2005, er Kippe og Riise de eneste som fortsatt spiller i den gule drakta.

- Jævla surt
Duoen ser nå frem til å revansjere finaletapet når Molde gjester Åråsen for å spille om hvem som skal møte Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal i november.

Fiaskoen fra 2005 glemmer de nemlig ikke med det første.

- Jeg husker den kampen veldig godt, det var jævla surt. Vi spilte på en gjørmete Ullevaal-matte, og det ble aldri en skikkelig fotballkamp. Det var utrolig surt, sier Riise til Nettavisen.

Også LSK-kaptein Frode Kippe rister lett på hodet når han tenker tilbake på kampen, som ble spilt på en svært oppstykket bane etter at kvinnecupfinalen hadde vært avholdt i regnvær dagen før.

- Vi klarte ekstraomganger, men vi spilte ikke en god kamp. Vi var store favoritter, men i løpet av kampen virket det aldri som at vi skulle vinne. Det hadde vært gøy å revansjere det i semifinalen på Åråsen, sier Kippe til Nettavisen.

- Spiller ikke i seks år til
Stopperkjempen er blitt 35 år, men har levert en av sine beste sesonger for LSK på lang tid. Nå tror han at en cupfinale denne sesongen kan være hans siste mulighet til å vinne noe i LSK-drakta.

- Det kan det fort være. Det har gått seks år siden sist vi spilte en cupfinale, og om seks år til spiller ikke jeg fotball, for å si det sånn. Det kan fort være det siste jeg kan være med på å vinne, men jeg tenker ikke så mye på det, sier Kippe.

Men en cupfinale, det frister stopperkjempen veldig.

- Jeg husker følelsen av hvordan det var i 2007, og det er høydepunktet mitt i LSK-karrieren. Jeg har lyst til å oppleve det igjen, og supporterne trenger sårt noe å feire igjen, sier han.

Selv om Molde kanskje står bak det tyngste øyeblikket i Kippes fotballkarriere, er det ikke ekstra motiverende at det er nettopp romsdalingene som står på motsatt side torsdag kveld.

- Jeg har ikke et spesielt forhold til Molde av den grunn, det har jeg ikke. Det var en jevn kamp den gangen, og det blir vel det nå, også. Kanskje Fredrik (Gulbrandsen) spiller på topp, og da blir det en fin duell i matchen. Det blir en åpen kamp, og absolutt ikke en enkel kamp, sier Kippe.

Bjørn Helge Riise starter på sentral midtbane mot Molde, og der skal han løpe de sedvanlige kilometerne han som regel pleier å legge ned, for sunnmøringen vil spille sin tredje cupfinale i LSK-trøya.

- Men vi vet at Molde er et utrolig bra lag, som har spilt bra i de siste kampene. Skal vi slå dem, må vi være 110 prosent skjerpet, sier Riise.

Håper på fulle tribuner
Nå ber LSK-kapteinen supporterne kjenne sin besøkelsestid og komme på kamp.

- Jeg håper det kommer mye folk. Det er vel årets viktigste kamp foreløpig, og det kommer til å bli en tøff match med god ramme rundt. Åtte-kamp og flomlys, og vi spiller om en cupfinaleplass. Det blir spesielt, sier Kippe.

LES OGSÅ: LSK-spillere kontaktet Gulbrandsen etter uttalelser om gamleklubben

Lillestrøm-trener Magnus Haglund har mulighet til å vinne sin første pokal med gultrøyene, men da må Molde beseires i semifinalen.

Den svenske LSK-sjefen gleder seg til det braker løs torsdag kveld.

- Det er en ekstra viktig kamp for oss. Tippeligaen kan vi ikke vinne i år, og det er denne muligheten vi har til å få med oss noe stort i år, sier Haglund til Nettavisen.

Semifinalen på Åråsen spilles torsdag klokken 20.00. Hvis du ikke skal på kamp, kan du følge dramatikken i vårt livesenter NaLive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere