RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan bli Dzekos store sesong

MATCHVINNER: David Silva (til høyre) feirer scoringen sin sammen med Aleksandar Kolarov og Edin Dzeko.
MATCHVINNER: David Silva (til høyre) feirer scoringen sin sammen med Aleksandar Kolarov og Edin Dzeko. Foto: Ian Macnicol (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Bosnieren får endelig full tillit av manageren til Manchester City.

NEWCASTLE - MAN. CITY 0-2:

Edin Dzeko scoret 66 kamper på 111 kamper for Wolfsburg i tysk Bundesliga, og var et dyrt kjøp da han ble hentet til Manchester City i 2011.

På den tiden kjøpte Manchester City spiller både i øst og vest, og Dzeko ble raskt henvist til en innbytterrolle.

Han spilte åtte kamper fra start og sju som innbytter i siste halvdel av 2010/11-sesongen, 16 fra start og 14 som innbytter i 2011/12-sesongen og 16/16 den påfølgende sesongen.

I fjor fikk han omsider over 20 kamper fra start (23), og svarte med 16 mål. Totalt har 28-åringen fra Sarajevo scoret 46 ligamål på 63 kamper fra start og 45 innhopp i Premier League.

Dette kan bli den første sesongen hvor han får full tillit i Manchester City. Målproduksjonen indikerer at det i så fall vil være fortjent.

- Det er alltid viktig å starte en ny sesong med seier. Vi visste før kampen at det ville bli vanskelig mot Newcastle, sier Edin Dzeko i et TV 2-sendt intervju.

Søndag scoret han ikke mot Newcastle, men han spilte fram David Silva til kampens første mål. Manuel Pellegrini trenger derfor ikke å angre på at Dzeko fikk tillit fra start.

SMART PASNING: Her hælsparker Edin Dzeko fram David Silva i forkant av kampens første mål.


Målet kom sju minutter før pause. Yaya Touré slo ballen inn i bakrommet, der Dzeko tok kontroll over den, og holdt på den en liten stund før han hælsparket den videre til en fremadstormende David Silva, som rolig trillet ballen inn i nettmaskene bak Tim Krul.

- Vi var aggressive fra start og forsøkte å score mål. Jeg synes vi fortjente seieren, mener Dzeko.

Pellegrini startet med bare én av spillerne som er blitt hentet til City i sommer. Fernando fikk plass sentralt på midtbanen, sammen med Touré. Foran seg hadde de trioen Samir Nasri, Stevan Jovetic og Silva, mens Dzeko altså startet på topp.

Selv på benken var det få nykommere. Joe Hart ble foretrukket mellom stengene, og dermed satt Willy Caballero på rumpa under kampen, som eneste nykommer.

Det er naturlig å spørre seg om den regjerende ligamesteren har gjort nok på overgangsmarkedet i sommer. Førsteelleveren er ikke nevneverdig forsterket fra forrige sesong, selv om Eliaquim Mangala er ventet å erstatte Martin Demichelis i midtforsvaret etter hvert.

På den annen side er ikke Manchester Citys førsteellever enkel å forsterke.

Newcastle stilte med fire nykommere. På topp startet Emmanuel Riviere, mens Remy Cabella lå rett bak ham som den offensive midtbanespilleren sentralt. Jack Colback, ny fra nabolaget Sunderland, startet også på midtbanen, mens Darryl Janmaat var høyreback.

Hjemmelaget var definitivt med i kampen. Regjerende mester Manchester City lenge hadde nok med å forsvare seg i slutten av kampen. 

På overtid kontret Sergio Agüero inn 2-0, og dermed sikret han at Manchester City kunne starte sitt tittelforsvar med å sanke tre poeng av tre mulige.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere