RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan koste Jerv millioner

STORT STEG: En seier mot Start og et eventuelt opprykk til Tippeligaen kan vil medføre millionkostnader for den sensasjonsklubben Jerv fra Grimstad.
STORT STEG: En seier mot Start og et eventuelt opprykk til Tippeligaen kan vil medføre millionkostnader for den sensasjonsklubben Jerv fra Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Et opprykk vil gi store ekstrakostnader.

Jerv har sendt sjokkbølger gjennom Fotball-Norge denne høsten. Ved seier mot Start i kvalifiseringen kan Grimstad-klubben sende kommunen ut på den økonomiske glattisen.

Det er ikke billig å rykke opp fra 3. divisjon til eliteserien på tre påfølgende år. Administrasjon, stadionanlegg og spillertropp må alle gjennom kraftige oppgraderinger for å tilfredsstille kravene fra Norges Fotballforbund (NFF).

Onsdag kan den lille sørlandsklubben rykke opp til øverste nivå for første gang i historien. Første kamp på Levermyr stadion foran vel 2000 tilskuere endte 1-1 etter en sen utligning av de gule og blå. Det betyr at alt er åpent før returoppgjøret i Kristiansand. Der er det ventet «stinn brakke» og over 14.000 tilskuere.

Krav

Alle som så den første kampen mellom lagene på Levermyr, fikk se en gressmatte og et stadionanlegg som krever oppgraderinger ved opprykk. Verken undervarme eller flomlys er på plass. Sistnevnte er et krav, mens undervarme er noe det er mulig å komme seg unna.

- Når jeg tenker på det Jerv ikke har, som er et krav, er det iallfall flomlys. Det må man ha. I tillegg må man sikre tilstrekkelig varme slik at frost ikke tilkommer gjennom hele den norske sesongen. En bane som den vi så på Levermyr lørdag vil ikke bli godtatt i Tippeligaen, sier anleggssjef i NFF, Ole Myhrvold, til NTB.

Amazon rykket ned fra Toppserien denne sesongen, men har lenge vært på øverste nivå for kvinner. Laget har spilt sine kamper på Levermyr, uten at det slår positivt ut for Jerv.

- Tvert imot. Vi har alltid hørt fra Jerv og klubber fra sørvestlandet at de ikke trenger undervarme. To ganger i løpet av to år har vi sett at det ikke er tilfelle i Grimstad. Vi hadde et tilfelle med Sandnes Ulf for noen år siden, hvor banen var frosset, og det måtte leies et telt å legge over banen. Det var arbeidskrevende og dyrt, men det finnes muligheter foruten undervarme. Det er klubbens ansvar at banen er spillbar, sier Myhrvold.

Plan

Hvis klubben skal ta skalpen på storebror fra Kristiansand, venter et møte med NFF. Da vil alle problemstillinger rundt anlegg bli tatt opp.

- Jerv har mulighet til å søke om en anleggsplan som beskriver hvordan klubben kommer fram til en lisensgodkjent stadion innenfor rimelig tid.

Dersom klubben ikke kommer i mål med kravene, kan alternativet bli å spille hjemmekampene på Starts hjemmebane.

- I prinsippet bryr ikke vi oss om hvor klubben spiller. Den må bare ha en lisensgodkjent stadion. Men det hadde jo vært en tragedie for Grimstad om man skulle spilt hjemmekampene i Kristiansand, mener Myhrvold.

Prater ikke før kampen

I Grimstad er foreløpig ingenting gjort, snakket om eller planlagt ved et eventuelt opprykk.

- Det er Grimstad kommune som er baneeier, og det er den som sitter på fasiten. Jeg har snakket med ordføreren, og vi har blitt enige om at vi ikke prater om 2016 før vi vet hvor Jerv spiller, sier styreleder Per Gunnar Topland til NTB.

- Jeg har tiltro til politikerne, legger han til.

I rådhusgangene velger ordfører Kjetil Glimsdal å la gleden overskygge bekymringene gjennom det som er byens største fotballdager noensinne.

- Jeg er mer begeistret enn bekymret. For det første er jeg veldig glad for det som skjer, og da tenker jeg på begeistringen rundt Jerv og Grimstad. Foreløpig har jeg bestemt meg for å glede meg over det sportslige resultatet, og skyver anleggsbekymringer og det økonomiske litt foran. Men vi er enige om at vi skal bidra, sier Glimsdal til NTB.

I tillegg har klubben Ugland-familien i bakhånd. Den har i en årrekke støttet Jerv, men ønsker en edruelig tilnærming til driften. Familien ønsker at klubben skal kunne stå på egne bein.

- Klubben må ikke ta på seg så mye kostnader at det ikke er mulig å reversere det om det igjen skulle komme dårlige tider. Det er klubben Jerv som er viktigst, uansett hvilken divisjon den spiller i, har enearving Knut Ugland tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere