Dette kan være Norges mulighet for VM-spill

FLERE NASJONER: En utvidelse av antall deltagernasjoner i VM kan hjelpe Norge.

FLERE NASJONER: En utvidelse av antall deltagernasjoner i VM kan hjelpe Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Presidentkandidater vil utvide fotball-VM

Michael van Praag vil utvide VM til 40 lag. Han garanterer flere VM-plasser til UEFA-nasjonene om han vinner presidentvalget i FIFA i mai.

Mandag var to av sittende president Sepp Blatters motkandidater, Michael van Praag og Ali Bin Al Hussein, på plass i København for å møte nordiske fotballedere. Under møtet tok de seg også tid til å diskutere sammensetningen av lag fra de forskjellige verdensdelene.

- Blatter ønsker å holde turneringen på 32 lag slik som nå, men å gi én ekstra plass til Nord- og Mellom-Amerika. Det betyr at den plassen må tas fra et annet sted. Alle vet at han ønsker å ta den fra Europa, sa van Praag.

UTVIDE: Michael van Praag ønsker å utvide fotball-VM. Foto: Khaled Desouki (Afp)

- Det er jeg totalt imot. Jeg ønsker helle å utvide turneringen til 40 lag, slik at flere kontinenter kan få flere plasser. Dessuten bør den regjerende mesteren være direktekvalifisert, sammen med én eller to vertsnasjoner, la han til.

Han pekte på at man ved å ha med 40 lag kun har med 20 prosent av FIFAs medlemsland, mens nærmere 50 prosent av UEFAs lag er med når EM utvides til 24 lag.

Al Hussein uttalte også at han var for å utvide antall nasjoner som får spille i VM, men var ikke like konkret som van Praag.

- Jeg synes nivået på forrige års VM i Brasil var høyt. Man kan nok utvide, men det må skje gradvis og etter en analyse. Det kan ikke være som nå, at man gjør det rett etter et VM, eller bare fordi én mann, den sittende presidenten, ønsker det, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag